Hokej

VIDEO: Kopitar jih je po četrtem zadetku sezone dobil po nosu

Chicago, 03. 11. 2015 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Niz sedmih zmag hokejistov Los Angeles Kings se je ustavil na gostovanju pri aktualnih prvakih severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks. Chicago je slavil s 4:2, med strelce se je vpisal tudi slovenski napadalec Anže Kopitar, ki je zadel nekaj več kot minuto pred koncem prve tretjine za vodstvo kraljev z 2:1.

Anže Kopitar je vpisal še četrti zadetek za kralje v novi sezoni. S četrtim porazom v tej sezoni so kralji sestopili z mesta vodilne ekipe pacifiške skupine. Hokejiste iz Los Angelesa je prehitelo moštvo Vancouver Canucks, ki je slavilo doma s 4:1 proti Philadelphii Flyers. Los Angeles ima 14 točk, Vancouver ob eni odigrani tekmi več pa 16 točk. Chicago, ki je igral brez poškodovanega slovaškega veterana Mariana Hosse, se je že na začetku prvega medsebojnega obračuna najboljših ekip v zadnjih štirih sezonah izkazal za zelo žilavega nasprotnika ter težkega tekmeca za končnico v zahodni konferenci. Za prvo veselje navijačev prvakov iz vetrovnega mesta je poskrbel kapetan Jonathan Toews, ki je po šestih minutah tekme ukanil vratarja gostov Jonathana Quicka.

Kralji so odgovorili v 15. minuti, ko so izenačili z zadetkom Aleca Martineza, njegovim prvim v tej sezoni, nato pa je domačo mrežo zatresel še slovenski zvezdnik Kopitar za prvo in edino vodstvo hokejistov iz Kalifornije. V drugi tretjini brez zadetkov so kralji uspeli ubraniti vodstvo, zato pa je Chicago s tremi goli v tretji tretjini obrnil obračun v korist branilcev krone iz sezone 2014/15, ki so pred tem bili na vrhu lige NHL tudi v sezoni 2012/13. Kralji, ki so Stanleyjev pokal osvojili v sezonah 2011/12 in 2013/14, so tako po sedmih zaporednih zmagah doživeli prvi poraz.

Četrti gol Kopitarja je bil premalo za nadaljevanje niza sedmih zaporednih zmag.
Četrti gol Kopitarja je bil premalo za nadaljevanje niza sedmih zaporednih zmag. FOTO: Reuters

Najprej je udaril Patrick Kane, ki je zabil za novo izenačenje v 42. minuti, v 50. minuti pa pripravil plošček Teuvu Teravainenu za 3:2. Končni izid je postavil Artem Anisimov, ki je uspešno prestregel podajo kapetana Toewsa za gol minuto in pol pred zvokom sirene. "Če bi po vodstvu z 2:1 le našli pot do tretjega zadetka, bi se mogoče tekma tudi drugače razpletla, a tretjega gola enostavno nismo mogli zadeti," je bil razočaran trener LA Kings Darryl Sutter. K takšnemu razpletu je veliko prispeval tudi vratar Chicaga Corey Crawford, ki je zaustavil kar 33 poskusov Los Angelesa, kar 19 v zadnji tretjini, na drugi strani je Jonathan Quick zbral 22 obramb.

Izidi:
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4:2
(Anže Kopitar: en zadetek, dva strela v okvir vrat za LA Kings
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 4:1
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 4:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikoiništa
03. 11. 2015 16.17
+2
In kaj ima zdaj nos tukaj. Vzdih...