Hokej

Zadetek Kopitarja premalo za uspeh 'kraljev' v San Joseju

San Jose, 08. 01. 2019 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angeles Kingsov niso uspeli povezati dveh zmag zapored, saj so le dva dni po visoki zmagi nad Edmontonom doživeli nov poraz proti rivalom iz San Joseja, ki so bili boljši s 3 : 1. Edini zadetek za dvakratne prvake najmočnejše hokejske lige na svetu je dosegel slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Čeprav so Anže Kopitar in druščina želeli okusiti slast zmage, je bilo moštvo San Joseja preprosto premočno za v letošnji sezoni nestanovitno zasedbo Los Angelesa, ki igra po sistemu toplo–hladno.

Edini zadetek so kralji torej dosegli v 24. minuti tekme, ko je po začetnem zaostanku na 1 : 1 izenačil kapetan dvakratnih prvakov lige NHL Anže Kopitar. Po lepi dvojni podaji z Dustinom Brownom je slednji z nakazanim strelom prelisičil tekmečevo obrambo in vratarja, 31-letni Hrušičan pa je mojstrsko s palico preusmeril podajo v zadetek. Pred tem je za domače vodilni zadetek po podaji razpoloženega Erika Karlssona v 18. minuti dosegel Joonas Donskoi. Vse do 30. minute so se 'kralji' dobro upirali domačinom, ki jih je v vnovično vodstvo z 2 : 1 popeljal Tomaš Hertl

Kapetan Los Angeles Kingsov Anže Kopitar je dosegel zadetek ob porazu svojega moštva na gostovanju pri San Joseju.
Kapetan Los Angeles Kingsov Anže Kopitar je dosegel zadetek ob porazu svojega moštva na gostovanju pri San Joseju. FOTO: AP

Končnih 3 : 1 je 20 sekund pred koncem ob igralcu več na ledeni ploskvi postavil Joe Thornton.   

Liga NHL, izidi:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3 : 1
(Anže Kopitar je dosegel gol za Los Angeles).

Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 0 : 4

Philadelphia Flyers - St. Louis Blues 0 : 3

Montreal Canadiens - Minnesota Wild 0 : 1

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3 : 4

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.