Hokej

Železarje bo po odhodu Zupančiča vodil Varl

Jesenice, 15. 06. 2015 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jeseniške hokejiste bo po odhodu Nika Zupančiča v novi sezoni vodil trener Dejan Varl, nekdanji jeseniški kapetan in reprezentant.

Dejan Varl je hokejsko klubsko kariero pričel in končal v Podmežakli, kjer je 18 sezon odigral kot član ekipe in bil v tem času tudi sedemkrat državni prvak. V zrelih letih svoje klubske kariere je nosil tudi kapetanski trak in v sezoni 2004/05, po dolgih sušnih letih jeseniškega hokeja, ponosno dvignil pokal prvaka Slovenije. Po tem je v svojo zbirko dodal še tri naslove prvaka Slovenije. Svojo igralsko kariero je uradno zaključil leta 2009 in takoj pričel z delom pomočnika trenerja članskega moštva. To delo je opravljal vse do leta 2012, ko je HK Jesenice dokončno ugasnil.

"Po pomočniku članske ekipe in treh sezonah dela pri mlajših kategorijah mi je ponudba mesta članskega trenerja pomenila velik izziv in brez veliko razmišljanja sem se odločil sprejeti ponujeno vlogo. Seveda se zahvaljujem tudi vsem pri HD mladi Jesenice, ki so omogočili ta prestop, saj me z njimi veže še enoletna pogodba. Mislim, da bo s tem mojim prestopom povezava med člansko ekipo in podmladkom še boljša. Vsi skupaj se zavedamo, da je potrebno črpati iz domače baze mladih igralcev, le tako lahko zagotovimo pravi napredek in svetlo bodočnost našega hokeja," je dejal Varl.

"Zelo dobro poznam vse igralce članske ekipe in vem, da pri delu ne bo nobenega problema. Zavedati se je treba, da je čas, ko smo se borili zgolj za preživetje jeseniškega hokeja, mimo. Sedaj je treba vse skupaj dvigniti na višji nivo, na profesionalno raven. Moramo spremeniti miselnost in pripraviti igralce na korak naprej. Naši cilji morajo postati višji, s tem pa mora naše delo postati tudi bolj resno," je ob prevzemu trenerskega stolčka še dejal Varl, ki je v karieri pečat pustil tudi v slovenski reprezentanci. Udeležil se je sedmih svetovnih prvenstev, med njimi tudi treh elitnih.

Nik Zupančič je z Jesenicami osvojil naslov državnega prvaka in prevzel vlogo selektorja članske reprezentance Slovenije.
Nik Zupančič je z Jesenicami osvojil naslov državnega prvaka in prevzel vlogo selektorja članske reprezentance Slovenije. FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
17. 06. 2015 08.29
+3
za razliko župce, je tale Varl dečko na mestu
Gospa Handa 1
15. 06. 2015 22.25
-8
Te hrvati mene zmeri v buhija cilajo. Zdaj se kar skrijem za gol! Japajade, bo Srna vame žogo nabijal! Sem pa mal prelepa jaz!!!
MaunelNeuer
15. 06. 2015 23.37
+5
CandySkull
15. 06. 2015 22.09
+4
VARE! Legenda Jeseniškega hokeja! #10! Srečno, upam na ponovitev igralskih dosežkov na trenerski klopi!