Hokej

VIDEO: Zmaga Olimpije v Innsbrucku

Innsbruck, 18. 01. 2015 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 40. kroga lige Ebel v gosteh premagali Innsbruck s 5:4. Še tretjič v tej sezoni so tako zmagali proti Innsbrucku in zdaj, štiri kroge pred koncem prvega dela, prav za Tirolci kot najbližjimi tekmeci zaostajajo tri točke.

Ljubljanski hokejisti so, potem ko so na zadnji domači tekmi klonili proti Beljaku, odšli na predzadnje gostovanje v prvem delu sezone. V Innsbrucku so že zmagali pred dvema mesecema, zmaji pa so računali, da bi se z zmago lahko približali tekmecem, kar jim je tudi uspelo. Po razburljivi končnici so do konca zadržali prednost in še enkrat odnesli dve točki s Tirolske. Še tretjič v tej sezoni so tako zmagali proti Innsbrucku in zdaj, štiri kroge pred koncem prvega dela, prav za Tirolci kot najbližjimi tekmeci zaostajajo le tri točke. Če bosta na koncu ekipi imeli enako število točk, pa bi bili zmaji pred njimi. Tekmo so bolje odprli gostje, ko so že v 83. sekundi izpeljali lep protinapad in Žiga Pešut je gol dosegel praktično na prazna vrata. Domači so hitro izenačili, ko se je s kazenske klopi vračal izključeni Anže Ropret, so zadeli iz bližine. A Ljubljančani so se vendarle na prvi odmor odšli z vodstvom, za kar je poskrbel Hunter Bishop, ki je po strelu Maksa Selana spremenil smer ploščku in Adam Munro je bil brez moči.

Zmaji so tretjič v sezoni premagali Innsbruck.
Zmaji so tretjič v sezoni premagali Innsbruck. FOTO: Miro Majcen

V drugem delu so zmaji na polovici tekme uprizorili nov hiter protinapad, Ropret pa je izkoristil podajo Gala Korena za 3:1. Ko je nato v 35. povišal Pešut z natančnim strelom z desne strani, je kazalo, da je tekma odločena. Toda Innsbruck je v igro vrnilo dogajanje v 35. minuti, ko je imel dva igralca več na ledu in zelo hitro tudi zadel, za domače pa je tekma spet postala zelo zanimiva, ko je bilo v 45. minuti le še 3:4. Sledile so napete minute, še en protinapad pa je nato Bishop spremenil v trdnejše vodstvo s 5:3. V 54. minuti je sodnik dosodil kazenski strel za domače po prekršku Selana, Andy Chiodo pa je poskus Rolanda Kaspitza ubranil. Toda domači so še v isti minuti po ne najboljši obrambi akciji gostov le prišli do znižanja na 4:5. V zadnjih minutah je delo gostom olajšal Matt Sidall, ki je spotaknil Aleša Mušiča in moral na kazensko klop. Bishop je 40 sekund pred koncem ušel, tekmeci so ga zrušili in tudi on je imel na voljo kazenski strel, tudi tokrat pa je bil vratar uspešnejši od strelca. Domačim, ki so skušali še brez vratarja priti do preobrata, pa je nato zmanjkalo časa.

Zdaj zmaje čakajo tri domače tekme v ligi Ebel, prva bo v petek proti češki ekipi Orli Znojmo.

Izid:
HC TWK Innsbruck - HDD Telemach Olimpija 4:5 (1:2,1:2,2:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
18. 01. 2015 22.00
+1
Bravo žaboni!
sir. Oliver
22. 01. 2015 13.31
+0