Hokej

Zmaji brez zmage tudi iz Gradca

Gradec, 29. 11. 2015 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 26. kroga lige Ebel izgubili v Gradcu z ekipo Graz 99ers s 3:1 (1:0, 1:1, 1:0). Zmaji tako ostajajo prikovani na dno lestvice v razširjenem avstrijskem držvanem prvenstvu.

Zmaji so še vedno v zelo slabi formi in ostajajo prikovani na dno lestvice.
Zmaji so še vedno v zelo slabi formi in ostajajo prikovani na dno lestvice. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so imeli na tekmi s predzadnjo ekipo lige priložnost, da prekinejo dva niza: tistega s tremi zaporednimi porazi, še bolj pa tistega, v katerem kar 204 minute niso dosegli nobenega gola. Nazadnje so namreč v polno zadeli za zmago proti Bolzanu 20. novembra, potem pa nanizali poraze z 0:10, 0:2 in 0:1. Čeprav so Ljubljančani na koncu doživeli nov poraz, pa tokrat lahko z dvignjenimi glavami zapuščajo Gradec. Večino tekme so bili boljši in nevarnejši tekmec, vendar preveč neučinkoviti, tako da niso osvojili niti točke.

V prvi tretjini so bili gostje predvsem v trenutkih z igralcem več premalo natančni, dvakrat so imeli priložnost, a niso dosegli gola. Po grobi napaki vratarja Oliverja Roya, eni redkih v tej sezoni, pa so domači celo z igralcem manj povedli, ko je ljubljanski vratar zadrsal iz svojega gola v želji, da bi podal plošček na modro črto, a je to storil slabo, tako da je Matthew Fornataro prestregel podajo in zatresel prazno mrežo. Ko je le dve sekundi pred koncem prve tretjine kazen prislužil Aleš Mušič, pa so domači v nadaljevanju tekme takoj zadeli in povedli z 2:0 po strelu nekdanjega zmaja Kevina Mitchella z modre črte, ploščku pa je smer spremenil Stephen Werner.

Od tu naprej je pravzaprav igrala samo Olimpija, plod takšne igre pa je bil tudi zadetek po skupno 233 minutah posta, samostojno akcijo po desni strani je v gol spremenil Žiga Pešut in tako končal skupno 233 minut dolg strelski post. Isti igralec je v 33. minuti ušel domači obrambi, prišel pred vratarja Sebastiana Dahma in v trenutku, ko je streljal, ga je s hrbta s palico zaustavil domači igralec, sodniki pa niso dosodili prekrška.

V tej tretjini so gostje dobili strele s 16-8, še večjo premoč pa so imeli v zadnjem delu. Gradec skorajda ni več organizirano prihajal na stran gostov, ti pa so spet zatajili pri realizaciji, pri strelih je bilo sicer 42-25 za zeleno-bele. Ob koncu, ko so domači napadali oziroma se bolj branili z igralcem več, so Ljubljančani poskušali brez vratarja, kar pa je kaznoval Morten Poulsen in se sprehodil do gola za končnih 3:1.

Naslednja tekma lige Ebel čaka Ljubljančane v petek v Beljaku, še pred tem pa se bodo v torek na Jesenicah z domačo ekipo pomerili v finalu prve izvedbe finalnega tekmovanja v Sloveniji.

Izid:

Graz 99ers - Telemach Olimpija 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Primož Roži? 1
30. 11. 2015 18.33
-1
prfektna konkurenca z nemškim strategom