Hokej

VIDEO: Zmaji čakali in jo dočakali: V Tivoliju padel VSV

Ljubljana, 26. 09. 2014 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./T.V.
Komentarji
4

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v 5. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva vknjižili prvo letošnjo zmago. V Hali Tivoli so s 4:1 ugnali beljaški VSV in prvič letos razveselili zveste navijače.

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so imeli pred dvobojem 5. kroga lige EBEL en sam cilj – prekiniti negativno serijo dolgo štiri tekme. Čeprav so slovenski državni prvaki uvodni gostovanji odigrali dobro, ogrožali zmago tekmeca, so morali ob koncu obračuna vselej ledeno ploskev zapustiti sklonjenih glav. Tokrat so želeli v domačem Tivoliju pustiti srce na igrišču in gledalcem dokazati, da jih ne gre odpisati.

Hunter Bishop je povišal na 3:0 in zabil za končnih 4:1.
Hunter Bishop je povišal na 3:0 in zabil za končnih 4:1. FOTO: Damjan Žibert

Maksimalno osredotočeni na dvoboj in s primerno ostrino v obrambi, so spravljali VSV v obup, saj njihovi napadalci niso uspeli zatresti mreže Andyja Chioda. Ljubljančanov ni motilo niti dejstvo, da so dvoboj zaradi zamude Beljačanov, začeli 15 minut kasneje. In zmotilo jih ni niti, da so morali prvo tretjino končati po 15-ih minutah igre (razbito pleksi steklo) in je zaradi tega '2. tretjina' trajala 25 minut. Potem, ko je Gal Koren zapravil kazenski strel, so še bolj pritisnili proti vratom Jeana Philippea Lamerouxa in kar trikrat zatresli njegovo mrežo. V 30. minuti jo je načel Marvin Degon, samo nekaj trenutkov zatem je na 2:0 povišal Žiga Pešut, Hunter Bishop pa je uspel do izteka drugega dela zabiti za 3:0.

Tako je imela četa Fabiana Dahlema pred sklepnim delom dvoboja kar tri gole naskoka, a zmaji so jo želeli še povišati. Pripravili so si nekaj lepih priložnosti, a bili pri realizaciji nenatančni, po slabih šestih minutah 3. tretjine pa so se gola veselili gostje iz Beljaka. Kratkotrajno nezbranost ljubljanskih branilcev je izkoristil Mario Altmann. Gol pa domačinov ni 'potolkel'. Še naprej so napadali in iskali pot do povišanja prednosti. Mrežo so zatresli šest sekund pred koncem, ko je Bishop z drugim golom na dvoboju zabil za končnih 4:1.

Izid:


Telemach Olimpija - VSV Beljak 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trava@pinkponk.com
28. 09. 2014 20.06
+2
kaj pomaga včerajšna zmaga saj ena lastovica ne prinese pomladi,če pa ste danes spet visoko izgubili.spet vabi zadnje mesto.ha ha ha
Primož Roži? 1
28. 09. 2014 18.13
+2
Beljak je mel očitno zelo slab dan,ali pa je Sekelj kupil zmago...ta ekipa Olimpije ne sodi sicer niti v ligo INL...LOLLL....
aki10
27. 09. 2014 11.37
+4
Odlična igra zmajev! Bravo Olimpija!
komarec
26. 09. 2014 21.53
-6
Za kaj golfa ni dovoljeno komentirat? sprašujem 24 ur.