Hokej

Zmaji do premierne zmage, železarji drugič na kolenih

Ljubljana, 23. 08. 2013 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so po izvajanju kazenskih strelov ugnali francoski Briancon in se tako veselili prve zmage na poletni ligi Rudi Hiti na Bledu.

Hokejisti ljubljanskega kluba Telemach Olimpija so po pravi katastrofi na uvodnem dvoboju poletne lige Rudi Hiti na Bledu – norveški Stavanger jih je ugnal s kar 6:0 – dočakali prvo zmago. Po kazenskih strelih so s 3:2 ugnali francoski Briancon. Gostje so sicer vodili z 2:1, nato pa je v izdihljajih dvoboja za izenačenje zadel Žiga Pešut in izsili kazenske strele. Uspešnejši pri izvajanju so bili varovanci Bojana Zajca, ki so se veselili zmage s 3:2.

Zmaji so na Bledu dočakali prvo zmago.
Zmaji so na Bledu dočakali prvo zmago. FOTO: Drago Cvetanovič

"Imeli smo res veliko priložnosti, ki jih nismo znali izkoristiti. Imeli smo kar nekaj sreče, ko smo zadeli ob izteku srečanja, vseeno pa mislim, da smo zasluženo zmagali. Bili smo boljši nasprotnik in proti včerajšnji tekmi je to povsem drug obraz Olimpije. Ampak to je že pozabljeno, naše glave so usmerjene že v derbi z Jesenicami,'' je po zmagi povedal napadalec slovenskih prvakov Gregor Koblar.

Jeseničani so izgubili še drugič na turnirju.
Jeseničani so izgubili še drugič na turnirju. FOTO: Drago Cvetanovič

Stavanger 'povozil' še železarje
Hokejisti Teama Jesenice so morali tudi na drugem dvoboju poletne lige Rudi Hiti priznati premoč tekmecu. Tokrat jih je s 7:1 ugnal norveški Stavanger, ki je po zaenkrat prikazanem, najboljše moštvo na turnirju. Železarji so se tekmecu do neke mere upirali le v prvem delu dvoboja – ta se je končal z 2:1 za zasedbo s severa Evrope - , nadaljevanje pa je bilo povsem v znamenju tekmeca. Edini gol za Gorenjce je zabil Aleš Remar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
24. 08. 2013 01.45
-1
OLIMPIJA LJUBLJANA
Zverina56
23. 08. 2013 20.08
+3
odlično :) jutri pa še Đeseničane tresemo in je to to :)
V89
23. 08. 2013 20.39
-6
edino kar se bo jutri treslo je tvoja stara v postelji z mano ;)
trava@pinkponk.com
23. 08. 2013 21.34
-4
HA HA ŽABICE ČE PA JUTRI NE PREMAGATE JESENIC JE PA SRAMOTA.TAK KLUB KI IGRA V LIGI EBEL BO PA JA PREMAGAL SLABOTNE IN NEUIGRANE JESENICE.