Zmaji brez praske do pomembnih točk

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v 30. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva s 3:0 odpravili Graz 99ers. Na prvenstveni tabeli za devetouvrščenim Red Bull Salzburgom zaostajajo za točko.

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so se z gostovanja v Salzburgu vrnili praznih rok, a odločeni, da se gledalcem za zadnji poraz oddolžijo z dobro predstavno proti ekipi Graz 99ers. Zasedba iz Gradca je v slovensko prestolnico prišla odločena vknjižit nov par točk, a četa Bojana Zajca je imela svoj načrt. Okrepljena z Andrejem Hebarjem – ljubljanski napadalec je pogodbo z zmaji sklenil danes – je v dobršni meri nadzirala potek prve tretjine, za nameček pa so z golom Mihe Verliča na odmor odšli z minimalno prednostjo.

Jan Muršak - 1

Jan Muršak je tokrat zablestel z 'rokoborskim' vložkom. (Foto: Aljoša Kravanja)

Izbranci Maria Richerja so v drugi del dvoboja krenili z nekoliko bolj 'umazano' igro, provokacije so bile skoraj del  vsakega napada, zaradi naelektrenega vzdušja na ledeni ploskvi pa so nekajkrat na kratko zapele pesti. A gostitelji si s tem niso belili glav, ampak le skušali početi tisto, kar najbolje delajo – igrati hokej. To se jim je obrestovalo v 28. minuti, ko je Jaka Zdešar povišal na 2:0. Gostje so nato začeli igrati še bolj ostro, a vedno znova so potegnili krajši konec. Zasedba iz Gradca je sicer imela nekaj lepih priložnosti za znižanje zaostanka, vratar Jerry Kuhn pa je bil praviloma tisti, ki jim je preprečil veselje.

Če so bili gledalci v zadnji tretjini dvoboja prikrajšani za atraktivne poteze domačih hokejistov in predvsem večje število golov skozi celoten obračun, pa jih je na noge dvignil slovenski NHL-ovec Jan Muršak. V 50. minuti je pokazal, kako je treba opraviti s tekmecem, ko pride do fizičnega obračuna, in po njegovih treh natančno merjenih udarcih je moral Kevin Moderer z ledene ploskve ob spremstvu soigralcev. Zaradi pretepa sta morala 'razgreteža' na klop za izključene igralce za 5 minut, vendar je za veselje na tribunah pet minut pred koncem poskrbel še Mike Ratchuk, ki je zabil za končnih 3:0.

izid:

Telemach Olimpija – Graz 99ers 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Prenesi v

Zgodba: EBEL 2012/13

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 7
 
truckersaso 15.12.2012 19:44:43
Zdej pa sam nadeljevat z tako igro!!
Več komentarjev