Hokej

VIDEO: Zmaji po kazenskih strelih na Dunaju presenetili vodilno moštvo lige Ebel

Dunaj, 16. 11. 2014 20.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 18. kroga lige Ebel na Dunaju po kazenskih strelih premagali domačo ekipo Vienna Capitals s 3:2.

Na petkovi tekmi so Ljubljančani proti Dornbirnu iz rok spustili priložnost, da bi se približali predzadnji ekipi lige. A vseeno so bili na koncu lahko zadovoljni tudi s točko za poraz po kazenskih strelih, saj so sredi tekme zaostajali že za dva gola. Tokrat so se podali na Dunaj k vodilni ekipi lige - brez bele zastave, tudi zaradi nedavne prve medsebojne tekme (v Tivoliju so Avstrijci zmagali le z 2:1) v sezoni. Optimizem ni bil zaman, zmaji so bili blizu celo presenečenju in zmagi po rednem delu, na koncu pa so po kazenskih strelih odnesli domov dve veliki točki.

V prvi tretjini so imeli domači samo eno res veliko priložnost, ko je Matt Watkins v 13. minuti iz bližine streljal mimo gola. Olimpija je v uvodu dobro pokrivala svojo obrambno tretjino in s tem presenetila domače, gostje pa so k temu dodali še borbenost in disciplino, tako da je bilo po prvem odmoru 0:0. V drugi tretjini so se gostje dvakrat ubranili z igralcem manj na ledu, v 26. minuti pa imeli sami priložnost za protinapad, a je Marvin Degon prepozno podal Tomu Zanoškemu. Edino napako v tej tretjini pa so domači izkoristili in dosegli vodilni gol, ko je pozabljen sam pred golom ostal Michael Schiechl in poskrbel za 1:0.

Hunter Bishop je zadel že med igro, nato pa še iz kazenskega strela.
Hunter Bishop je zadel že med igro, nato pa še iz kazenskega strela. FOTO: Damjan Žibert

Potem pa je sledil odgovor Olimpije. Najprej se je še enkrat ubranila z igralcem več, nato pa sama ob trenutkih številčne premoči dosegla gol, kar je ekipi, ki ne blesti v tem elementu igre, uspelo že na drugi tekmi zapored. Po zadetku Bishopa pa je sledil še hladnejši tuš za Dunajčane, saj je Kyle Medvec s strelom od daleč presenetil Matthewa Zabo.

Sledilo je peklenskih deset minut za goste, kajti domači so vse moči usmerili v napad. Nenehno so bili pred vrati tekmecev, Chiodo pa je ustavljal strel za strelom in spravlajl v obup igralce Dunaja in domače navijače, ki so že večkrat videli plošček za njegovim hrbtom. Prav vseh strelov pa le ni mogel ustaviti in v 58. minuti je Jonathan Ferland poskrbel za izenačenje. Domači se s tem niso zadovoljili, ampak so skušali doseči zmago. Ni jim uspelo, Ljubljančani pa so po 60 minutah imeli v rokah dragoceno točko. Podaljšek je bil precej bolj izenačen kot zadnje minute tekme. Zanoški je imel tik pred koncem lepo priložnost, a ni bil dovolj natančen. Pri kazenskih strelih je Chiodo ubranil prvi poskus tekmecem, na drugi strani pa sta bilo učinkovita Bishop in Gregor Koblar, ki je tako potrdil prigarano zmago.

Izid:
Vienna Capitals - Telemach Olimpija 2:3  (0:0, 1:0, 1:2; 0:1)
Schiechel 36., Ferland 58.; Bishop 49., Medvec 51.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.