Hokej

Zmaji po novem 'breaku' v finalni seriji: 'Nikoli nismo nehali verjeti v naslov'

Ljubljana, 18. 04. 2019 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./D.S.
Komentarji
1

Še 24 sekund pred koncem pete tekme finalne serije Alpske lige so bili hokejisti SŽ Olimpije v izgubljenem položaju, domačem Pustertalu pa se je že nasmihal naslov prvakov. Zmaji so nato najprej izenačili, nato pa v sodnikovem podaljšku dosegli še odločilni gol za končno zmago (3:2). Finalna serija se sedaj spet seli v Ljubljano, Južnotirolci pa v zmagah vodijo s 3:2.

Zmaji lahko v petek finalno serijo izenačijo in odločitev o zmagovalcu lige preložijo na zadnjo tekmo v Brunicu.
Zmaji lahko v petek finalno serijo izenačijo in odločitev o zmagovalcu lige preložijo na zadnjo tekmo v Brunicu. FOTO: Miro Majcen
Čeprav so bili že čisto v izgubljenem položaju, po dveh tretjinah pete tekme finala Alpske lige proti južnotirolski ekipi Pustertal so zaostajali z 0:2, so hokejisti SŽ Olimpije v zadnjem delu igre najprej preko Davida Planka znižali izidi, nato pa po veliki borbenosti in ofenzivi v zadnjih minutah le nekaj sekund pred koncem rednega dela prišli do izenačenja (2:2), uspešen je bil Kristijan Čepon, in izsilili podaljšek. Ta se je končal hitro, že po minuti igre, saj je spet udaril Planko in z golom popeljal zmaje k zmagi.
Junak pete tekme je bil David Planko, ki je že prvo pravo akcijo Ljubljančanov v podaljšku po 62 sekundah končal z zadetkom za končnih 3:2 in za popoln preobrat. Že prej je dosegel pomemben gol za znižanje z 1:2.
 “Tokrat se je obrnilo v našo korist, v petek gremo po novo zmago in izenačenje na 3. Mogoče smo danes začeli malo slabše, dobili smo dva gola. Potem pa smo si rekli, da nimamo kaj izgubiti in smo šli na vse ali nič. Pred podaljškom smo nadaljevali z igro v tretji tretjini – agresivno, napadalno, streljat na gol in to je bil uspeh. V petek šteje samo zmaga,” je po odmevni zmagi za uradno spletno stran kluba povedal strelec odločilnega gola David Planko. "Vzdušje v dvorani je bilo zaradi domačih navijačev peklensko, a imeli smo tudi podporo naših navijačev, zaradi česar nam je bilo lažje.” SŽ Olimpija je tako na najlepši način popravila slab vtis s prejšnjih dveh tekem in Južnotirolcem vrnila na isti način; zaostanek dveh golov po dveh tretjinah je nadoknadila in nazadnje spremenila še v zmago.

Jure Vnuk
Jure Vnuk FOTO: Damjan Žibert
V petek bodo imeli tako Ljubljančani pred svojimi navijači v Tivoliju priložnost, da finale še podaljšajo do zadnje sedme tekme, a hkrati to pomeni, da se domači finale državnega prvenstva še ne bo začel v petek.
Izid v zmagah v finalni seriji je sedaj 3:2 za Pustertal, naslednja tekmo pa bo v petek v Tivoliju.

 "Težko smo se pripravili na to tekmo, a hokej je hitra igra in hitro se vse spremeni. Zdaj smo mi v navalu. Danes je bila gotovo najboljša tekma v seriji. Zelo hiter hokej na zelo visokem nivoju, nismo popuščali. Verjeli smo do zadnjega trenutka, kar se nam je tudi obrestovalo. Nismo imeli kaj izgubiti, šli smo na glavo. Šli smo po gol in v napad, nismo se ozirali na nič. Obrestovala se je tudi vztrajna igra na štiri napade, zato smo imeli dovolj moči tudi na koncu," pa je dodal trener ljubljanskih hokejistov Jure Vnuk. Precej nejevolje in žalosti pa je bilo v taboru gostiteljev, saj so bili hokejisti Pustertala le 24 sekund oddaljeni od naslova v Alpski ligi. "Težko je. Ni prijetno po tako bolečem razpletu. Nasprotniki so bili nagrajeni za vztrajnosti, podobno kot mi na tekmah v Ljubljani. Finalna serija je še enkrat potrdila, da domač teren ni prednost. Ekipi sta izenačeni, tako da se lahko že v Ljubljani sreča obrne v našo korist. Mislim, da smo bolj počiti od tekmecev, kar je zelo pomembno. Sedaj gremo na pot in po novo gostujočo zmago," pa upa hokejist Pustertala Armin Hofer

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malopezde14
19. 04. 2019 07.55
SODNIKOVEM podaljšku?