Hokej

Zmaji so se od navijačev poslovili z novim visokim porazom

Ljubljana, 01. 03. 2015 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V predzadnjem krogu drugega dela lige EBEL so hokejisti Telemacha Olimpije v Tivoliju gostili aktualne prvake iz Bolzana. Zmaji so se od domačih navijačev poslovili z novim visokim porazom (1:4).

Še ena sezona, ki jo bodo ljubljanski hokejisti končali brez končnice in prva v zadnjih treh letih na zadnjem mestu lige Ebel (po 9. mestu pred dvema letoma in 11. lani) se je, vsaj z domačimi predstavami, z današnjo tekmo v dvorani Tivoli iztekla. Ljubljančani so se od privržencev, na zadnjih tekmah se je na tribunah Tivolija zbiralo le še nekaj sto najbolj zvestih in vztrajnih, danes pa jih je bilo zaradi brezplačnega vstopa vendarle nekaj več, poslovila s klasično predstavo te sezone: želja je bila, učinkovitosti in izdelanih akcij pa premalo za kakšno točko.

Aleš Mušič
Aleš Mušič FOTO: Damjan Žibert

Ker je bilo domače moštvo trdno zadnje že pred današnjo tekmo, dvoboj vsaj za zmaje ni imel posebnega pomena. Več motiva so tako imeli gostje iz Bolzana s slovenskim reprezentantom Žigo Pancetom, ki so v Ljubljano prišli kot vodilna ekipa spodnjega dela lestvice s 15 točkami, dvema več kot Celovec in Gradec, a je bil zanje veliko opozorilo poraz v prejšnjem krogu proti Dornbirnu. V medsebojnih obračunih ima južnotirolska ekipa v tej sezoni skoraj popolno prevlado, dobila je namreč vseh pet tekem, Ljubljančani pa so le na eni dobili točko za neodločen izid po rednem delu. Tudi začetek današnje tekme je bil v tem slogu. Gostje so hitro zavladali na tivolskem ledu in v sedmi minuti dosegli gol z igralcem več. Le 15 sekund pozneje pa je zmedo v domači vrsti izkoristil še Pance za 2:0. Nadaljevanje je bilo nekoliko bolj enakovredno, vseeno pa domači v prvih 20 minutah niso zadeli.

Akcijsko obetavnejši začetek drugega dela je nakazal, da bi se domači lahko s kakšnim zadetkom približali, toda nalet so gostje hitro presekali s še enim golom in se utrdili v vodstvu. Vratar Miika Wiikman pa je z nekaj posredovanji preprečil še večji zaostanek, ni pa mogel preprečiti novega gola Panceta ob številčni prednosti. V zadnjem delu je pri domačih priložnost v vratih dobil mladi Tomaž Trelc, ki se je nekajkrat zelo izkazal in ni prejel gola. Zmaji so skušali vsaj s častnim zadetkom popraviti vtis, kar je Mihi Logarju z močnim strelom od daleč v 56. minuti tudi uspelo.

Izid:
Telemach Olimpija - Bolzano 1:4 (0:2,0:2,0:0)
Logar 56.; Schofield 7., Pance 7., 34., Oberdörfer 25.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CandySkull
02. 03. 2015 11.18
+5
Vse končano je, vse pijano je, vaša LOLimpija spet zadnja je!
gardist
01. 03. 2015 21.52
+3
naj da vsak 200 evrov pa naj se v Nocno hokejsko ligo prijavjo. Brez tujcev! Bodo vsaj konkurencni. zih gredo med 5...
j1n
01. 03. 2015 21.01
+1
pa zakaj forsirate ta ebel...
HAILWOODmike
01. 03. 2015 20.46
+3
Znacilno za zelene...hehehe