Hokej

Zmaji z medvedi v puljski Areni

Pulj, 19. 06. 2012 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo hokejskega kluba Medveščak Zagreb je potrdilo, da bodo v puljski Areni organizirali dva dvoboja razširjene avstrijske lige EBEL. Prvi bo s slovenskim prvakom Olimpijo.

Čeprav so mnogi ob ideji, da bi hokejisti Medveščaka dvoboj razširjene avstrijske lige EBEL odigrali v puljski Areni označili za misijo nemogoče, je dogodek dobil uradni epilog. Arena Ice Fever – Pula MMXII je potrjen, in sicer bo 14. septembra na sporedu prvi dvoboj, hrvaški predstavnik v tekmovanju pa se bo udaril s slovenskim državnim prvakom Olimpijo.

Arena je sicer tradicionalno prizorišče številnih koncertov.
Arena je sicer tradicionalno prizorišče številnih koncertov. FOTO: Miro Majcen

"Prepričan sem, da bo slika z Arene obšla svet. To bo hkrati velika turistična promocija za Hrvaško. Veselim se, ker bo to pomenilo nekakšno vrnitev gladiatorjev v Pulj, menim pa, da ni treba posebej govoriti o tem, kako zelo pomembni so tovrstni obračuni za promocijo hokeja v državi,'' je na novinarski konferenci povedal predsednik kluba Damir Gojanović, svoje pa je dodal tudi slovenski čuvaj zagrebške mreže Robert Kristan: "Verjetno se še vedno ne zavedamo, kaj se bo zgodilo. To bo zame in soigralce nekaj popolnoma novega.“

Najzahtevnejši projekt bo postavitev ledene ploskve. Zaradi visokih temperatur bodo začeli v začetku septembra, za izdelavo ledene ploskve (debelina le te naj bi bila med 6 in 8 centimetrov) bodo potrebovali 30 tisoč litrov vode.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

undergraund
20. 06. 2012 00.34
+1
LovecNaKomuniste
19. 06. 2012 15.58
+25
Super! Kot drugo pa lahko samo rečem, da se zahvaljujem gospodu Zoranu Jankoviču in poslancu Petru Vilfanu, ker sta naredila toliko za Slovenski hokej in postavila Stožiško dvorano, ki je "primerna" za hokej.... Tipično Slovensko, ne gleda se niti leto za vnaprej. Hrvati imajo lepo novo dvorano primerno tudi za hokej in se sedaj izživljajo že z 2000 let starimi arenami, pri nas pa se je delala Stožice ekskluzivno za UOL, ki je tik pred razapadom, najbolj gledan skupinski šport v Slo. pa domuje v razpadajočem Tivoliju.
Gnussmass0903
19. 06. 2012 22.53
+2
Marko Koš?ak
19. 06. 2012 23.48
+5
ka češ pa pisat ko je legijonar vse povedal in to po resnici
Rudi- Vrho
20. 06. 2012 15.38
-1
tako je se strinjam z legionarjem in markom...sej bojo itak kmau letel