Hokej

Zvezde iz Dallasa 'ujele na levi nogi' prvake iz prestolnice

Dallas, 05. 01. 2019 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni prvaki severnoameriške poklicne hokejske lige NHL Washington Capitals so na gostovanju pri Dallas Stars izgubili z 1 : 2. Za domače, ki so povedli z 1 : 0, je oba gola dosegel Tyler Seguin. Odločilnega za zmago je zadel v četrti minuti podaljška. Vratar Dallasa Anton Khudobin je zbral 36 obramb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lanski finalisti Vegas Golden Knights so zmagali v gosteh pri Anaheim Ducks s 3 : 2. 'Zlate viteze' je povedel v prvi tretjini, potem pa so gledalci v drugi tretjini videli še preostale štiri gole. Najprej so v razmaku 20 sekund dvakrat zadeli domači, nato pa v pol minute dvakrat gostje za zmago. Odlični gol je v 51. minuti prispeval Max Pacioretty.

Do najvišje zmage v noči na soboto so prišli hokejisti Colorado Avalanche, ki so doma s 6 : 1 nadigrali New York Rangers. Colorado je polovico golov dosegel ob igri z igralcem več, dvakrat je bil ob številčni prednosti uspešen Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon je prispeval gol in dve podaji, Tyson Barrie pa tri podaje. Edini gol za New York je v zadnji tretjini dosegel Ryan Strome, njegov soigralec Jimmy Vesey pa je neuspešno izvajal kazenski strel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dvoboj sedmo- in petouvrščenega moštva so dobili prvi. Pittsburgh Penguins so doma s 4 : 0 nadigrali Winnipeg Jets in tako zmagali še osmič zapored. S 33 obrambami in nedotaknjeno mrežo se je izkazal Matt Murray, Matt Cullen je za domače vpisal gol in podajo.

Detroit Red Wings so se zmage s 4 : 3 nad Nashville Predators veselili po podaljšku, ko je odločilni gol v zadnji minuti zadel Dylan Larkin.

Liga NHL, izidi:
Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 4 : 0

Detroit Red Wings – Nashville Predators 4 : 3* (po podaljšku)

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 4 : 2

Dallas Stars – Washington Capitals 2 : 1* (po podaljšku)

Colorado Avalanche – New York Rangers 6 : 1

Arizona Coyotes – New Jersey Devils 2 : 3* (po kazenskih strelih)

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 2 : 3

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.