Šport

Bajc: Čas bo pokazal svoje

Ljubljana, 25. 01. 2007 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.H./L.L./N.Š.K./STA
Komentarji
46

Da ni več glavni trener smučarjev skakalcev, je Bajcu sporočil športni direktor Ulaga. Orle bo sedaj vodil Finec Ari Pekka Nikkola.

Vasja Bajc ni več glavni trener smučarjev skakalcev
Vasja Bajc ni več glavni trener smučarjev skakalcev FOTO: POP TV
Odbor za skoke pri Smučarski zvezi Slovenije je z mesta glavnega trenerja članske ekipe razrešil Vasjo Bajca. Funkcijo glavnega trenerja bo odslej opravljal nekdanji finski skakalec in trener slovenske B-reprezentance Ari Pekka Nikkola, Gorazd Pogorelčnik ostaja pomočnik trenerja.

"Novico sem izvedel šele iz medijev. Bil pa sem obveščen od Primoža Ulage, da se odpoveduje mojim uslugam in da bo zgodbo sam peljal naprej," je ekskluzivno za 24 ur povedal Vasja Bajc.

Kot je pojasnil, je vse to dogajanje zanj velika šola. "Prva taka, moram reč, da sem bil postavljen v neko sredino, kjer sem bil pripravljen delati kompromise, delati po demokratični poti. Žal se je to izkazalo za zelo zelo slabo," je dejal Bajc, ki meni, da bi morali vsi vpleteni prevzeti določen del odgovornosti za rezultate skakalcev. "Kar se mene osebno tiče, sem nad njihovimi potezami razočaran," dodaja nekdanji trener, ki je napovedal, da se bo v prihodnje od vsega le še distanciral.

Bajc pa je glede svoje prihodnosti optimističen. "Zase se ne bojim. Verjamem, da sem sposoben delati, če ne v skokih, še kaj drugega in prej ali slej bo čas pokazal, kdo je imel prav," pravi Bajc.

Bajc zahteval, da se Ulaga neha vmešavati
Bajca bo zamenjal Finec Ari Pekka Nikkola
Bajca bo zamenjal Finec Ari Pekka Nikkola FOTO: POP TV

Včeraj je Bajc sporočil, da ne bo več prenašal pritiskov direktorja nordijskih reprezentanc Primoža Ulage na njegovo strokovno delo. Na sredini seji odbora za skoke je predstavil svoje pogoje, pod katerimi bi ostal glavni trener A-reprezentance, ki pa jih odbor ni sprejel. Bajc je namreč zahteval, da se Ulaga neha vmešavati v njegovo delo trenerja.


Odbor za skoke je Ulagi naložil sestavo nove strokovne ekipe. Ulaga, ki se je že pred tem vključil v reševanje težav slovenskih skakalcev v tej sezoni in se pridružil delu strokovnega vodstva, je v manj kot 24 urah našel zamenjavo za priznanega slovenskega strokovnjaka. Ari-Pekka Nikkola je z A-reprezentanco Slovenije že odpotoval na naslednje tekme svetovnega pokala.

Ulaga je 8. januarja prevzel del funkcije, ki jo je do takrat opravljal Bajc, ki pa nad vmešavanjem Ulage ni navdušen
Ulaga je 8. januarja prevzel del funkcije, ki jo je do takrat opravljal Bajc, ki pa nad vmešavanjem Ulage ni navdušen FOTO: POP TV
Finskemu trenerju zaupam. Predvsem bo pomembno skupno sodelovanje, saj morajo trenerji in tekmovalci dihati kot eden. O Nikkoli lahko povem, da si je trenerske izkušnje nabiral že doma, v letošnji sezoni pa tudi pri nas, tako da verjamem, da ima dovolj znanja in izkušenj. Primož Ulaga o novem trenerju

Videnje položaja in razloge za zamenjavo sredi sezone, navkljub presenetljivi zmagi Roka Urbanca na zadnji tekmi v Zakopanah, sta predstavila le Ulaga in predsednik odbora za skoke Franci Petek. "Edino merilo so rezultati. V tej sezoni niso dosegli pričakovanj javnosti in mene osebno, zato je bilo potrebno ukrepati. V začetku meseca sem se vključil v trenersko delo, večina trenerjev je to sprejela, očitno pa ne tudi Vasja Bajc. Presenetile so me njegove besede, da on v takšnih razmerah ne more delovati, sodu pa so dno izbili rezultati na novoletni turneji. Vasja Bajc je v sredo ponudil odstop, odbor za skoke pa mi je nato naložil čimprejšnjo sestavo nove strokovne ekipe," je razložil Ulaga.

Primož Ulaga je moral zaradi premestitve finskega strokovnjaka v reprezentanco A imenovati novega trenerja reprezentance B in njegovega pomočnika. Tako bo na tej funkciji zdaj deloval dosedanji trener mladinske selekcije Matjaž Triplat, njegov pomočnik pa bo Bine Norčič.

Kratko zatišje pred nevihto

Med Bajcem in Ulago je počilo že pred dobrima dvema tednoma. 8. januarja je namreč Ulaga sporočil, da bo odslej bolj aktivno sodeloval pri pripravah in izboljšavah, saj bo prevzel tudi vlogo športnega direktorja, kar je do takrat opravljal Bajc.

Vasja Bajc pa bo svojo zgodbo brez dlake na jeziku povedal v nedeljski oddaji Športna scena.

Bajc je odločitev, da bo njegovo vlogo športnega direktorja po novem opravljal Ulaga, sprejel s težkim srcem, je dejal nekdanji skakalec, ki je prepričan, da so vsi vpleteni v zgodbo slovenskih skakalcev dovolj zreli, da bodo sprejeli njegove predloge za izboljšavo rezultatov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hehe, eni pac mal prevec misljo d ful vejo o skokih!polom!!! ampak upam d jim bo nekoc bols!d bojo spoznal oz. bojo dozvelrazsvetlenstvo, d je Ulaga en navadn CEPC!!!!!! pac to je moje mnenje!!! lp!!!!
spider.tarantela@gmail.com
28. 01. 2007 09.28
Pemet jih nikol nau srečala ker vejo sam kar se dogaja na smučarski zvezi samo iz časopisov in intrnetov :) a je*** ga :)
Spider.tarantela: ful ti hvala!!! ves, sj vecina se strinja z nami, d je Bajt the best!!!sam izjeme kt je npr. bostjan.k so pac na strani kretenou!!!pa j**** ga!!!!=O/ upam, d jih bo klam pamt srecala!!!!
spider.tarantela@gmail.com
27. 01. 2007 00.43
Se popolnoma strinjam z ursa.punkrockgirl88 zate k.bostjan mi pa prosm puvej kako je možno nardit iz skoraj totalne nule kar se tiče naših skakalcev dobre rezultate v pol sezone ali pa v eni sezoni
HEY FOLK!!! ma jst vm pa tk povem!!! DOL Z ULAGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... ni vredn tega d je na čelu nordiskih reprezentanc slovenije!!!! haloo!!!!ta clouk je podn od podna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BAJC JE PA THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sam tok bom povedala!!! tazga kokr je Bajc ga nebomo mel vec in ns sport=> skoki bojo propad, zrt enih takih kretenou kokr je Ulaga!!!!!!!!!!! POLOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... hocm BAJCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skakalci pa nevem zakaj ne povejo!!! Robi je uceri na dnevniku reku d nesmejo dajat izjav!ampak smo lah ze po obrazih vidla d jim ni nc jasn, pa d so zlo zaročarani!!!! JST SM TUT ZLO RAZOČARANA!!!!!!!!!!!!! Ulaga je...kreten!!!!!!!!!!!!!!! ne stekam folka k misl d ej on nevem the best!!!haloo, dj skulira nj se tist k tk misl!!!
petja80@email.si
26. 01. 2007 12.58
Mene pa sm zanima neki-naj en skakalec pove kaj misli o tem? Zakaj se noben ne upre? Uros kr se tiče pa pogorelčnika in kompanije-lahko jih je sram.Sicer pa- skrbi jih za svoje delovno mesto. Kaj če ostanejo brez službe- oni niso tako sposobni kot Zupan in Bajc. Ne bo takega povpraševanja po njih. Če ne igraš tako kot vodilni hočejo v skokih- je po tebi. Sm ne razumem zakaj so skakalci tiho( pa že takrat za zupana so bili) No skakalci povejte.....
doki007@email.si
26. 01. 2007 12.28
ta reultat Urbanca ni merodajen ,.....to je sreča,...treba je odskakat obe serije kot velevajo pravila,.....bomo videli kaj bo naprej ,...tu je svetovno prvenstvo in še in še........
KESS
26. 01. 2007 12.14
huascaran04, to je fajn slišat, da poznaš razmere, sj se ubistvu strinjam s tabo, vendar nekdo ki je nad drugim mora v primeru slabih rezultatov potegniti določene spremembe. doki007, no kej dost slabš pa reprezentantje A ekipe nemorejo skakat, oziroma ok nej skačejo slabš, sam rezultati pa nemorejo bit slabš kot so bli prej, pač da izuzamemo rezultat Roka Urbanca....
doki007@email.si
26. 01. 2007 10.12
Da mal posežem v debato ,...zdej ne bo nič BOLJE ampak kvečjemu slabše,....trenerja ne moraš menjat na sred sezone še posebej v takem športu kot so skoki ,....AMPAK TA ULAGA MISLI, DA IMA ZMERAJ PRAV ,......BOSTE VIDLI DA BODO SKAKAL VELIK SLABŠE, KOT SO POD BAJCEM ,...........................!!!!!!!
huascaran04@yahoo.com
26. 01. 2007 09.53
O ti "k.bostjan", koncno somisljenik g. Ulage! Ulagine spremembe so se zmerej izkazale za totalni idiotizem, pa zato nedotakljivi Ulaga ni odgovarjal...- in ti temu praviš odgovornost? Prov, ce tako mislis, samo z odgovornostjo to nima prav nobene zveze! Kar se pa športne javnosti tiče, imaš pa tudi prav - sem eden od množične športne javnosti. Vendar pa ti kar odkrito povem, da sem zelo blizu smučarskim skokom... Ampak naj bo to dovolj! Več o tem bi bila svoja zgodba, tebi pa naj taka informacja zadošča! Zelim ti obilo zadovoljstva (ali pa koristi?!, kdo ve) pri simpatiziranju z Ulago! Ampak prišel bo čas, ko bo nečastno MORAL oditi! Bodi tudi takrat zraven...
KESS
26. 01. 2007 09.18
huascaran04, kot vidim se imaš le za športno javnost, torej tako kot jaz, zato se s tvojimi izjavami ne strinjam kaj bi rada športna javnost....., pa tud kakšn je bil ulaga ko je bil skakalc verjetn neveš iz prve roke, to je isto kot takrat ko je jelko gros preveč popustu primožu peterki in vsi so bli proti njegovi zamenjavi, saj rezultati so pa bili prej fenomenalni..., nekdo je nekomu bolj simpatičen drugi pa drugmu, v vsakem športu je tako, da ko ekipi negre, prvi odgovarja za to trener, zato je prav, da če bajc zaradi slabih rezultatov noče poslušat ulage in petka (odbora za skoke), potem je prav da gre, saj je imel proste roke, pa ni bilo razultatov (samo na slabše je šlo)....itak pa je v končni fazi Ulaga odgovorn, zato pa je prav da je naredu spremembo...
jamnikbostjan@yahoo.com
26. 01. 2007 08.40
Ma Ulaga je ze kot tekmovalc bil za en ku...!Zdej pa krade denar iz blagajne skakalcev! Zal je pri nas v sportu se veliko prasicev ,ki se redijo na racun sporta,tekmovalci pa jo najslabse odnesejo!
m&k
26. 01. 2007 08.37
Še enkrat se je pokazalo, da določeni ljudje res nimajo pojma, kje spreminjati stvari...Vasja Bajc, svetovni strokovnjak ni dovolj dober za slovenske skakalce??? Lepo vas prosim, streznite se že enkrat, pa kaj ta Ulaga misli, pa naj on trenira te domišljave lenuhe, ki vedno navajajo neke zavore v glavi, problemi so v meni itd...Pomankanje želje, borbenosti, to manjka, to !!! Najlažje je menjati trenerja, tako kot v drugih športih, povsod je isto! Na žalost se slovenski šport sesuva na vseh koncih, še bolj zaslostno je pa to, da vse odgovorni zato gledajo le na lastne interese in dobrine... BEDNO !!!
huascaran04@yahoo.com
26. 01. 2007 08.01
Ulaga, ti pa si bogi !!! Tkole vsi tolčejo po tebi !!! Samo dva te še nista "usekala"... PA BI TE MOGLA!!! Zupan in Bajc bi te mogla vsak enkrat ornk na g***c, ker take p*******e, kot jih počneš so pa višek tvojega blesavega narcisionizma! Če človek samo prebere te komentarje (mimogrede, tole ni forum ali Lions klub uspešnih, poštenih,delavnih trenerjev - Mislim na Zupana, Bajca...), si lahko mislim, koliko ljudi se bo globoko oddahnil, ko se te Slovenki šport reši v celoti! DA TE NE BO VEČ TREBA GLEDAT IN POSLUŠAT TVOJIH PREPOTENTNIH, NESTROKOVNIH PRIPOMB! Naredil si nepopravljivo škodo našemu športu, zato se že "skidaj" in nehaj posegati tja, kjer nimaš blage veze! Niti kot športnik nisi bil športnik, kot človek pa si prepotenten in pokvarjem samovšečnež, kar dokazuješ iz dneva v dan. Naša športna javnost bi bila zares vesela, če bi namesto tvojega ksihta in tvojih neumesnih pripomb na čelu naših smučarjev skakalcev gledala spoštovani, cenjeni, delavni, renomirani, STROKOVNI in prav gotovo uspešni tandem npr. Zupan-Bajc! Ampak sposobnih ljudi (ki so med najbolj cenjenimi v skakalnem športu) se moraš čimprej odkrižat, saj ob njih izgledaš še večji TROTELJ kot si že sicer! Cajt je da se ZABRSKAŠ!!!
uros.peterka@email.si
25. 01. 2007 22.02
Dokler bo Gorazd Pogorelčnik zraven ne bo rezultatov pa konc, to je dokazal z dosedanjim delom in rezultati v preteklih letih. Za njega je uspeh da dobi plačo pa dnevnce, k je pa treba neki narest pa čeprav v svojo škodo pa zmrzne. Poleg tega pa vse kar ve o skokih so ga naučil na DIF-u. Je... ga, ampak naj..... pa potencialni taletni, zarad enga ritoliznika k svojo rit rašuje!!!!!!!!!
lebdim@email.si
25. 01. 2007 20.03
potem pa naj bo ulaga trener skakalcev, če misli, da je najpametnejši in on največ ve, kaj je treba storiti s skakalci ... osebno bi prej zamenjal ulago, kot pa bajca ... bajc je čist dobr in zlo sposobn trener (primer: janda) ...
robert1@mail386.com
25. 01. 2007 17.54
jaz sem malcek zabit in res tega ne razumem. Kdo placuje te ljudi-tu seveda mislim predvsem na Ulago?? Ker, sem prebral vse komentarje in niti EDEN ni v korist Ulage, vsem nam je jasno kaj in kako se vrti okoli denarja in kako gre vse v rit zaradi tega in......EN VELIK NIC. Res bomo slovenci vedno samo hlapcki. Nikoli nismo imeli drzave in sedaj, ko jo imamo nimamo pojma kako ziveti in kaj narediti. Vsi , ki so pri koritu, se bogatijo, mi, mi pa v miru in pokornosti vse to sprejmemo, saj ne vemo ,kaksne pravice in kaksno moc imamo. In to velja prav tako za politiko kot za sport. Saj, na koncu koncev je sport odraz stanja v drzavi.....
max99
25. 01. 2007 17.42
Lani sredi sezone afera z trenerjem.Letos ista zgodba.Ulaga v rt se zalet! Samo kasiral bi pa zajebaval.Spelji že enkrat.
mojcico
25. 01. 2007 17.26
Še dobro, da imamo Ulago - nam ni treba skrbeti za prihodnosst - pač ne bomo imeli skakalnega športa. Je Ulaga pomembnejši in neumnejši od športa samega - klanovci pa samo kimajo, da le pridejo do kakšnega centa - ali naši športniki lahko napredujejo, jih pa itak ne zanima. Kaj pa Bajc? Kaj pa je takega naredil. Enega svetovnega prvaka!! Pa kaj, a ne Ulaga!
mperko1@siol.net
25. 01. 2007 16.56
Bajc,vsaka ti čast za to potezo!Mislim pa da je že čas da tud Ulaga končno odleti!