Šport

Jeseničani ugnali Linz

Jesenice, 21. 02. 2008 19.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V četrti četrtfinalni tekmi avstrijske lige EBEL so Jeseničani premagali hokejiste Linza s 4:1.

Medtem ko so večni tekmeci iz Ljubljane ob terminu četrte tekme četrtfinala lahko uživali in počivali po zmagi v Celovcu, je šlo na Jesenicah zelo zares. Zmagati, zmagati in še enkrat zmagati je bilo osnovno in edino vodilo za jeseniške hokejiste. Le z zmago bi namreč odločitev o polfinalistu prestavili za tri dni, v nasprotnem primeru pa bi se letošnja mednarodna sezona za hokejiste Acronija že končala.

Hokejisti Linza.
Hokejisti Linza. FOTO: Damjan Žibert

"Upam, da se ne vidimo več v tej sezoni, mi smo pripravljeni," je bil pred tekmo nabrušen trener tekmecev Jim Boni, ki je še dodal, da so njegovi igralci v polni bojni pripravljenosti. In imel je kar prav, saj je bil tudi tokrat začetek domačih na ravni druge tekme na Jesenicah, ko so Črna krila povedla že v drugi minuti. Tudi na današnji tekmi se je to zgodilo z igralcem več, saj je na kazensko klop že po 22 sekundah moral kapetan Dejan Varl. Vendar so Jeseničani v tej četrtfinalni seriji že dokazali, da so se kljub vodstvu tekmeca sposobni vrniti med "žive", a jim to v prvem delu še ni uspelo. Imeli so sicer nekaj lepih priložnosti, a njihova nočna mora ob igri z igralcem ali tokrat dobro minuto celo z dvema več se še vedno nadaljuje. Njihovi poskusi v "power-playu" so bili slabi, plošček se je ves čas selil od igralca do igralca, zaključnega strela pa ni bilo.

Acroni Jesenice.
Acroni Jesenice. FOTO: Damjan Žibert

Upanje, da bodo domači uprizorili podobno učinkovito drugo tretjino kot na zadnji tekmi, se je hitro izjalovilo. Igra v drugi tretjini ni niti najmanj spominjala na nedeljsko, streli so bili redki, priložnosti praktično ni bilo, s čimer pa se niso mogli pohvaliti niti gostje. A so bili Avstrijci vseeno zadovoljni, po dveh tretjinah so namreč vodili in bili na pragu polfinala.

Varovance Kima Collinsa v nedeljo čaka odločilna peta tekma.
Varovance Kima Collinsa v nedeljo čaka odločilna peta tekma. FOTO: Damjan Žibert

V 47. minuti pa je sledilo olajšanje na jeseniških tribunah. Udarila je švedska naveza, Henrik Malmström z natančno podajo izza gola in strelec izenačujočega zadetka Conny Strömberg, ki se je po tekmi premora zavoljo bolezni na najboljši možni način vrnil v moštvo. Sekunde so tekle, gostje so imeli možnost za vodstvo ob igri z igralcem več, toda to pot je bila jeseniška obramba čvrsta. Po koncu kazni za Dervariča pa je imenitno priložnost za vodstvo zamudil prav Strömberg. A tudi gostje so bili nekajkrat sila nevarni, tako da je imel vratar Robert Kristan obilo dela, ki ga je opravil z odliko, tako kot tudi Jürgen Penker na drugi strani. Toda Conny Strömberg je svojega nasprotnika v golu osmešil še enkrat tri minute pred koncem in Železarjem se je široko nasmihala pot v Linz na odločilno tekmo. Gostje so že dve minuti pred koncem potegnili Penkerja iz vrat v upanju na preobrat, toda zasluženo zmago sta potrdila Derek Bekar in Jurij Goličič s streloma v prazno mrežo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Beavis and Butthead
22. 02. 2008 10.46
Čestitke jesenicam! Komi čakam, na polfinale Olimpija : Jesenice Tuki bo vsaka stran rekla za svoj klub da bo šel v finale. Realnost pa je taka da ima Olimpija 60% šanse. Tko da bodo Jesenice če nč druzga izboljšale lanski rezultat. Pa dejmo se začet prepirat šele po 5 tekmi, ko bo znano kdo gre sploh naprej.
ferrari
22. 02. 2008 05.07
No kaj sem napovedal,da bodo zmagali proti Linzu,prav tako bodo zmagali naslednjo tekmo ter nato še premagali Olimpijo ter v finalu igrali S Salzbzrgom,ki bo pa premagal Jesenice.
risbo100@gmail.com
22. 02. 2008 00.11
dej da zmagajo še v linzu pa se srečajo z olimpijo v polfinalu to bo pa pestro hehe:P :P
juve_10
21. 02. 2008 22.40
VS ZA ŠAMPIONE RDEČE!!! JE-SE-NI-CE
Mc_Kebab
21. 02. 2008 22.25
ma mislm svaka čast pop tv, clo deset stavkov ste spravl skp ob zmagi jesenice sramotaaaaaaa
DarthRevan
21. 02. 2008 21.54
Aja, VSV je pa premagal Salzburg 8:2 (ni čudno da je blo tok golov če je pa slovenski trio sodil), tako da bojo tudi oni igrali 5. tekmo.
Patrik_k
21. 02. 2008 21.51
Matr ma Malmström dobre pa antančne podaje. Gremo u linz pa jih porazimo. VSI ZA ŠAMPIONE RDEČE
DarthRevan
21. 02. 2008 21.43