Šport

Kakovost je na slovenski strani, toda previdnost ne bo odveč

Kairo, 15. 06. 2017 05.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenske odbojkarje čaka nova »trilogija« v sklopu tretjega turnirja drugega razreda svetovne lige v Kairu. Varovanci Slobodana Kovača imajo pred zadnjimi tremi tekmami lepo točkovno prednost na skupni lestvici, kjer zasedajo trenutno prvo mesto. Cilj aktualnih evropskih podprvakov je uvrstitev na zaključni turnir v Avstralijo.

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta si uspešno utira pot k zaključnemu turnirju drugega razreda svetovne lige v Avstraliji, kjer si bodo varovanci Slobodana Kovača skušali zagotoviti preboj med dvanajst najboljših reprezentanc sveta. Posledično bi se kapetan Tine Urnaut in druščina še nekoliko bolj približali veliki želji, povezani s pravico nastopa v kvalifikacijah za uvrstitev na naslednje olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

Alen Pajenk in Mitja Gasparini sta v zadnjem mesecu dni ena tistih, ki sta preživela največ minut na parketu.
Alen Pajenk in Mitja Gasparini sta v zadnjem mesecu dni ena tistih, ki sta preživela največ minut na parketu. FOTO: OZS
Prednost pred zadnjimi tremi tekmami v Kairu je lepa, a nikakor neulovljiva, česar se v našem reprezentančnem taboru še kako dobro zavedajo.«Vložili smo veliko truda in energije, zato želimo storiti še zadnji korak, ki bi nas popeljal na zaključni turnir v Avstralijo. Kakovost nikoli ni bila vprašljiva, toda previdnost ne bo odveč. Danes ni slabih moštev, ne nazadnje smo na lastni koži okusili, kaj se zgodi, če nisi na optimalni ravni. Japonska je bila veliko opozorilo,« pravi kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut, ki je v izjemni formi.

Slovenske odbojkarje pred zanesljivo uvrstitvijo na zaključni turnir drugega razreda svetovne lige v Avstraliji čakajo še zadnje tri tekme v Kairu, kjer se bodo pomerili z reprezentancami Egipta, Finske in Portugalske. Prvo tekmo bodo varovanci Slobodana Kovača odigrali jutri (petek) proti Egiptu ob 21:30 po našem času.
Vse dozdajšnje obračune, najprej v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Stožicah in pozneje na prvem in drugem turnirju drugega razreda svetovne lige v Južni Koreji in na Japonskem, je omenjeni 28-letnik odigral na izjemno visoki ravni. »Ko imaš za seboj dobro klubsko sezono, je bistveno lažje igrati tudi v reprezentančnem dresu. V ekipi vlada odlično vzdušje, smo prava »klapa«, kar se odraža tudi na rezultatih. Potrebno pa je poudariti, da se od vseh ekip v tem drugem razredu svetovne lige nahajamo v najtežji situaciji, saj se vsak tekmec želi dokazati proti aktualnemu evropskemu podprvaku. Časa za normalen trening preprosto nimamo, zato skozi tekme skušamo odpraviti napake v naši igri V Kairu nas čakajo zahtevne preizkušnje, a smo optimisti in si želimo novih zmag,« dodaja novi član italijanske Modene.

Odlični sprejemalec Klemen Čebulj uživa veliko zaupanje selektorja Slobodana Kovača.
Odlični sprejemalec Klemen Čebulj uživa veliko zaupanje selektorja Slobodana Kovača. FOTO: OZS

Klemen Čebulj je eden tistih, ki jim selektor Kovač najbolj zaupa. Ob že omenjenem kapetanu Tinetu Urnautu, Dejanu Vinčiću, Mitji Gaspariniju, Alenu Pajenku, Janiju Kovačiču in Janu Kozamerniku, je 25-letni sprejemalec preživel največ minut na parketu v zadnjem mesecu dni. »Ko si priigramo visoko vodstvo, bi morali umiriti igro in rutinirano pripeljati tekmo h koncu. Verjamem, da smo se z zadnjih tekem na Japonskem marsikaj naučili. Očitno nam v določenem trenutku zbranost pade, kar nasprotniki hitro kaznujejo. V Kairu bomo v vlogi trenutno vodilne reprezentance na skupni lestvici drugega razreda svetovne lige, kar bi glede na našo kakovost morali ohraniti in se uvrstiti na zaključni turnir,« poudarja 25-letni Slovenjgradčan.

Za dosego cilja – uvrstitev na zaključni turnir – našim odbojkarjem zadostuje že ena zmaga iz zadnjih treh tekem. Glede na trenutna razmerja moči je Slovenija v prednosti pred Egiptom, Portugalsko in Finsko, toda vse skupaj bodo Kovačevi izbranci morali potrditi še na parketu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.