Drugi športi

Kljub slabši igri Slovenci do četrte zaporedne zmage, kapetan Tine Urnaut znova najboljši posameznik

Takasaki, 09. 06. 2017 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski odbojkarji so v 1. krogu drugega turnirja svetovne lige na Japonskem težje od pričakovanj zlomili odpor žilavih Korejcev, ki so jih pred tednom dni v Seulu že premagali. Tokrat so varovanci Slobodana Kovača slavili s 3:2 v nizih (20, -25, 13, -24, 12) in se bodo jutri na drugi tekmi pomerili z gostiteljico turnirja.

S popotnico treh prepričljivih zmag iz Seula so se slovenski odbojkarji odpravili na Japonsko, natančneje v Takasaki, kjer se je v jutranjih urah začel drugi turnir drugega razreda svetovne lige. Selektor naše izbrane vrste Slobodan Kovač je pred tekmo z Južno Korejo opozarjal, da njegove varovance čaka težko delo, v kolikor ne bodo na ravni s predhodnih tekem. Po uvodnem vodstvu tekmecev s 4:2 in 5:3 so Slovenci prevzeli pobudo, točka Klemena Čebulja za prvo slovensko vodstvo na srečanju s 7:6 pa je poskrbela, da junaki z zadnjega evropskega prvenstva pred dvema letoma, na katerem so senzacionalno posegli po srebrni medalji, prednosti do konca prvega niza niso več izpustili iz rok. Dejan Vinčić in Jani Kovačič v obrambi ter Alen Pajenk, ki se iz Fenerbahčeja vrača na Apeninski polotok k Veroni, in kapetan Tine Urnaut v napadu so poskrbeli, da je slovenska reprezentanca dobila uvodni niz s 25:20.

Klemen Čebulj in Jan Kozamernik v uspešni obrambni akciji.
Klemen Čebulj in Jan Kozamernik v uspešni obrambni akciji. FOTO: OZS
Naši odbojkarji so tudi na začetku drugega niza prikazali odlično igro, vodstvo s 5:1 pa je nakazovalo, da bi varovanci Slobodana Kovača ta del igre lahko odločili v svojo korist bistveno prej kot prvega, toda Južnokorejci so na krilih odličnega servisa Kangwon Leeja preobrnili potek igre, povedli z 12:9, kar je zadostovalo za izenačenje na 1:1 (27:25). Standardna postava Urnaut, Čebulj, Pajenk, Kozamernik, Kovačič in Vinčić, kateri se slovenski selektor zateka v kočljivih trenutkih, je v tretjem nizu večino bremena prevzela na svoja pleča, kar je bil Kovačev zadetek v polno. Slovenci so s točkami Kozamernika, Urnauta in Šterna ušli Korejcem na 8:4, nekaj trenutkov pozneje je bilo že 14:7, pri vodstvu Slovenije z 20:12 pa je južnokorejski selektor iz obupa vzel novo minuto odmora, ki ni prinesla želenega učinka. Končnih 25:13 za aktualne evropske podprvake je bil realen pokazatelj dogajanja na parketu v Takasakiju.

Slovenski odbojkarji so še drugič v sedmih dneh premagali Južno Korejo.
Slovenski odbojkarji so še drugič v sedmih dneh premagali Južno Korejo. FOTO: OZS

Tudi v četrti niz so bolje vstopili odbojkarji v modrih dresih, ki so po odličnem bloku Kozamernika povedli za +3 (9:6), toda trmasti nasprotnik se ni predajal in je po nekaj izjemnih obrambnih posredovanjih spremenil potek srečanja, povedel najprej s 16:14, nato dodal še tri nove točke za neulovljivih 19:14. Slovenci so znova ostali nekoliko prekratki v podaljšani igri (26:24), kar je pripeljalo do nekoliko nepričakovanega "zlatega", petega niza, v katerem pa so znova pravi obraz pokazali slovenski odbojkarji, ki so z blokom Mitje Gasparinija prišli do odločilne prednosti s 13:10. Na koncu je na semaforju pisalo 15:12 za Slovenijo. Znova je bil v naših vrstah najučinkovitejši kapetan Tine Urnaut z 22 točkami, ki je v izjemni formi, svoje pa so dodali še Pajenk, Kozamernik, Gasparini in Čebulj. Omenjeni kvartet je dosegel skupno 36 točk. 

Slovenci se bodo jutri na drugi tekmi drugega turnirja pomerili z gostiteljico Japonsko (ob 12:10 po srednjeevropskem času).            

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.