Kolesarstvo

'Rožnata majica povzroči dodaten stres, obenem pa jo je lepo nositi'

Val Gardena, 22. 05. 2024 19.11 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., S.V., M.F.
Komentarji
4

Tadej Pogačar tudi po zelo zahtevni 17. etapi na letošnji dirki po Italiji ostaja v zanesljivem vodstvu. Do zmage je tokrat prišel Nemec Georg Steinhauser, slovenski kolesarski šampion s Klanca pri Komendi pa je zasedel drugo mesto in s tem še povečal prednost v skupnem seštevku. Po prihodu v cilj je med drugim dejal: "Odgovornost rožnate majice je zelo velika. Povzroči dodaten stres, obenem pa jo je lepo nositi"

Več videovsebin
  • IZ 24 UR: Po 17. etape dirke po Italiji
    02:36
    IZ 24 UR: Po 17. etape dirke po Italiji
  • Vrhunci 17. etape dirke po Italiji 1. del
    08:48
    Vrhunci 17. etape dirke po Italiji 1. del
  • Vrhunci 17. etape dirke po Italiji 2. del
    05:29
    Vrhunci 17. etape dirke po Italiji 2. del
  • Vrhunci 17. etape dirke po Italiji 3. del
    01:12
    Vrhunci 17. etape dirke po Italiji 3. del
  • Tadej Pogačar po 17. etapi na dirki po Sloveniji
    02:03
    Tadej Pogačar po 17. etapi na dirki po Sloveniji

Za kolesarsko karavano je 17. etapa, ki je bila izredno zahtevna. Do zmage je prišel 22-letni Nemec Georg Steinhauser (EF Education - EasyPost). "Lahko rečemo, da je bila to ena težjih etap na tem Giru, tudi vremenske razmere pa je niso olajšale," je po koncu etape dejal Tadej Pogačar, ki je za zmagovalcem na drugem mestu zaostal minuto in 24 sekund.  

Slovenski as je bil kljub temu zadovoljen z izkupičkom, saj je znova pridobil prednost pred najbližjimi zasledovalci v generalni razvrstitvi. "Danes smo lahko znova zelo zadovoljni s celotno ekipo. Na začetku je bil res zahteven vzpon, napadlo je 10 kolesarjev. V planu smo imeli, da prideta Rui (Oliveira) in (Juan Sebastian) Molano nazaj, kar se je tudi zgodilo, potem pa je imela ekipa dsm-firmenich PostNL druge načrte. Od takrat je bila etapa bolj nenadzorovana. Steinhauser je potem res naredil izjemen napad in prišel do cilja, kapa dol," je povedal Pogačar.

"Nekaj moči smo lahko prihranili, ker nismo potrebovali narekovati tempa, ampak ekipa dsm firmenich PostNL je vseeno naredila težko dirko. Vendarle nismo bili preveč na vetru, tako, da je bilo super," je dodal vodilni na dirki po Italiji.

Vrhunce dnevnega dogajanja lahko vsak dan ob 18.30 spremljate na Kanalu A in VOYO ter na spletni strani 24ur.com!

Kar se tiče zaključnega napada je povedal: "Nisem šel ravno v lov. Ekipa Ineos Grenadiers je narekovala naporen tempo, (Daniel) Martinez je poskusil z napadom in od takrat naprej sem si rekel, da bom še malo dodal, da vidim kakšna je situacija. Na koncu sem šel na svoj tempo, zadnjih 500 metrov sem se lepo zapeljal do cilja."

Za konec pa je Pogačar še pojasnil, kako je nositi rožnato majico vodilnega: "Odgovornost rožnate majice je zelo velika. Mogoče malenkost manjša kot rumena majica na Touru, ampak vseeno imaš vse medije na sebi, vsi govorijo o tebi, moraš pokazati majico in jo braniti. Vse skupaj se nabere in povzroči nek dodaten stres, ampak obenem pa jo je zelo lepo nositi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Vrhunci dirke po Italiji na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji na Kanalu A FOTO: 24ur.com
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kranjec Petka
22. 05. 2024 19.23
+1
Piki ne jamri.
Komunisti_povsod so
22. 05. 2024 19.07
+2
Če ne bi močno žalovali, bi se lahko veselili Pogačarjevih uspehov :((
Kyle
22. 05. 2024 19.12
+2
slayer2
22. 05. 2024 19.19
+1