Košarka

Luka Dončić zasedel vrh lestvice najlepših akcij rednega dela Evrolige

Madrid, 22. 04. 2018 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkar Luka Dončić je bil deležen še enega priznanja. Branilcu madridskega Reala je po izboru Evrolige uspela najboljša akcija rednega dela. Madridčani se sicer v četrttfinalu Evrolige merijo z atenskim Panathinaikosom, trenutni izid v zmagah je izenačen (1 : 1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V evroligaški konkurenci poteka končnica, pri najmočnejšemu evropskemu košarkarskemu klubskemu tekmovanju pa so sestavili lestvico desetih najlepših akcij rednega dela. Na prvo mesto so postavili met slovenskega košarkarja Luke Dončića, ko je na tekmi proti Barceloni tik pred iztekom tretje četrtine dosegel koš iz svoje polovice igrišča. Mladenič je sicer redni del Evrolige končal z najvišjim statističnim indeksom (22,7) in tako postal (neuradni) najkoristnejši igralec (MVP) tega tekmovanja. Drugi je bil v tem elementu francoski košarkar v dresu moskovskega CSKA Nando de Colo (20,2), tretji pa ruski branilec v vrstah moskovskega Himkija Aleksej Šved (20).

Dončić je trenutno osredotočen na končnico v evroligaški konkurenci in redni del španskega državnega prvenstva. V Evroligi se madridski Real bori za nastop na zaključnem turnirju četverice (Final Four), ki bo na sporedu v Beogradu. Real se v četrtfinalu meri z grškim Panathinaikosom, po dveh tekmah je izid 1 : 1, Dončić, ki je ravno v Atenah odigral jubilejno 200. tekmo v dresu Reala, bo imel možnost, da si s soigralci z zmagama na naslednjih dveh tekmah v domači dvorani priigra napredovanje. V španskem prvenstvu je Real na prvem mestu lestvice, moštva v ligi ACB pa do končnice loči še šest krogov.

Bo pa Dončić kmalu pogledoval tudi čez lužo, saj se je 19-letni Ljubljančan prijavil na nabor lige NBA, ki bo na sporedu 21. junija in kjer lahko pričakuje, da bo eden bolj "vročih" izborov v letošnji konkurenci. Glede na napovedi strokovnjakov bo, če bo šlo vse po načrtih, v naslednji sezoni že okušal parket v najmočnejši ligi na svetu.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.Megla
22. 04. 2018 20.58
+0
Uživam, ko ga gledam