Košarka

Aljaž Bedene na OP Avstralije proti prvemu favoritu Rogerju Federerju že v prvem krogu

Melbourne, 11. 01. 2018 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se bo v prvem krogu prvega grand slama v letošnji sezoni pomeril z branilcem naslova na OP Avstralije Rogerjem Federerjem. Švicar je po izvrstnih predstavah na začetku leta in osipu favoritov prvi favorit za zmago tudi letos. Neugoden žreb za Novaka Đokovića.

Roger Federer se bo v 1. krogu OP Avstralije pomeril z Bedenetom.
Roger Federer se bo v 1. krogu OP Avstralije pomeril z Bedenetom. FOTO: AP

Roger Federer ima sicer težek žreb, potem ko so v njegovi polovici tako Miloš Raonić kot Juan Martin Del Potro, v njegovem delu žreba pa je David Goffin. Prav Belgijec je zadnji, ki je uspel premagati Švicarja. 

Aljaž Bedene trenutno zaseda 51. mesto na lestvici ATP, v tej sezoni pa je odigral dva uradna obračuna, in sicer je premagal Maleka Jazirija, nato pa izgubil proti Dominicu Thiemu. Bedene in Federer se sicer še nikoli nista pomerila med seboj. 

Še težji žreb, vsaj na papirju, je dobil povratnik v teniško karavano po poškodbi komolca, Srb Novak Đoković. Ta se bo že v prvem krogu pomeril z vselej neugodnim Gaëlom Monfilsom. V četrtfinalu, v kolikor Nole tja pride, pa bi ga lahko pričakala bodisi Stan Wawrinka bodisi Dominic Thiem. 

Številka 1 svetovnega tenisa, Španec Rafael Nadal, se bo v prvem krogu pomeril s 37-letnim predstavnikom Dominikanske republike Victorjem Estrello Burgosom, s katerim še nikoli nista prekrižala loparjev.

Na turnirju tudi Hercogova in Kavčič
V moškem delu bo od Slovencev na glavnem turnirju zaigral še Blaž Kavčič. V 1. krogu bo lopar prekrižal s Francozom Richardom Gasquetom, 31. igralcem svetovne lestvice. Oba prejšnja medsebojna dvoboja je dobil Francoz.

V ženski konkurenci bo Polona Hercog lopar zavihtela proti Jekaterini Aleksandrovi, 95. teniški igralki svetovne lestvice, s katero še ni igrala. Mariborčanka je trenutno uvrščena pet mest nižje na svetovni lestvici, a je prejšnji teden spodbudno začela novo sezono z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja WTA v Aucklandu.

Na prvem turnirju sezone za veliki slam bo naslov v ženski konkurenci branila Romuna Simona Halep. Slednja je prva igralka sveta in prva nosilka turnirja, v prvem krogu pa se bo pomerila z Avstralko Destanee Aiavo, 153. igralko svetovne lestvice.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FC Chelsea2
11. 01. 2018 12.09
+3
Hahaha članek govori o tenisu a na vrhu članka piše, da je to košarka hehe. Kateri strokovnjak je pisal tole.
nejmarsaks
11. 01. 2018 11.37
-1
mala malca za Aljaža...
krnekilojz
11. 01. 2018 12.30
+1
Beden e gre takoj papa. Pravilno za izdajalca.
MesOjediPinGvin
11. 01. 2018 19.48
+1
Mislim, da tudi malice ne bo rabil.... Bo prehitro konec.
Berdem
11. 01. 2018 10.54
+8
Saj je tudi sobo v hotelu plačal-nočitev z zajtrkom 1-krat