Košarka

VIDEO: Bati brez Udriha srečno preživeli prelet sršenov, nor met Belinellija zamudil za stotinko

Detroit, 06. 01. 2017 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Marcu Belinelliju bi ob gostovanju Charlotte Hornets v Detroitu kmalu uspel eden izmed metov kariere, a nekdanji član Virtusa in Fortituda po domiselni akciji (ob izvajanju avta si je žogo podal z odbojem od nasprotnika) ni bil dovolj hiter, da bi prehitel zvok sirene. Detroit Pistons so tako brez Bena Udriha slavili (115:114).

Košarkarji Detroit Pistons so v severnoameriški ligi NBA v domači dvorani gostili Charlotte Hornets in slavili zmago s 115:114, potem ko so sodniki razveljavili koš Marca Belinellija ob pisku sirene, ker je bil malenkost prepozen. Slovenec v dresu Detroita Beno Udrih ni dobil priložnosti za igro. Gostitelji se lahko zahvalijo spletu okoliščin, da je bil Belinelli za malenkost prepozen, sicer bi se za zmago lahko obrisali pod nosom. Potem ko je 0,5 sekunde pred koncem pri zaostanku sršenov za točko uspešno izpeljal akcijo in vrgel na koš, je sodniški pregled videoposnetka trojke potrdil, da je Belinelli koš dosegel tik za koncem igralnega časa, zato so ga sodniki razveljavili. Pri gostih se je sicer najbolj izkazal Kemba Walker, ki je 20 od svojih skupno 32 točk dosegel v zadnji četrtini, ko so se gosti vrnili v igro po zaostanku za 19 točk. Pri Detroitu je bil dobro razpoložen Boban Marjanović, ki je dosegel 15 točk in 19 skokov. Prvi strelec ekipe je bil sicer Tobias Harris s 25 točkami, Reggie Jackson jih je k zmagi dodal 22 ter enajst podaj.

Belinelli (z žogo) v prodoru na nedavni tekmi z Oklahomo.
Belinelli (z žogo) v prodoru na nedavni tekmi z Oklahomo. FOTO: AP
Cleveland Cavaliers so v svoje vrste zvabili 35-letnega veterana Kyla Korverja iz Atlante, ki bo priskočil na pomoč ob odsotnosti J.R. Smitha. Korver ni igral na četrtkovi tekmi Atlante proti New Orleans Pelicans in je novinarjem povedal, da ga bodo poslali v drugo ekipo. Atlanta naj bi v zameno zanj od Clevelanda dobila pravico do izbora v prvem krogu nabora 2019 in Mika Dunleavyja, poroča Yahoo Sports, pri ESPN pa so dodali, da naj bi se v Atlanto v zameno za Korverja preselil tudi Mo Williams. Korver je znan kot specialist za trojke. Atlanti se je pridružil leta 2012, potem ko je igral za Philadelphio, Utah in Chicago. "Težko mi je zapustiti Atlanto, vendar pa je zame to izjemna priložnost, da se pridružim šampionski ekipi," je dejal Korver. Cleveland, vodilna ekipa vzhodne konference s 26 zmagami in osmimi porazi, od konca decembra igra brez Smitha, ki naj bi po zlomu kosti prisilno počival do marca.

V Teksasu je zvezdnik Oklahome Russel Westbrook dosegel 49 točk, a tudi to ni zaustavilo domačih Houston Rockets, ki so zmagali s 118:116 ter slavili še šesto zaporedno zmago. Dvoboj zvezdnikov lige NBA med Westbrookom in Jamesom Hardnom je upravičil pričakovanja. Harden je dosegel 26 točk, Nene pa je zadel oba prosta meta 0,7 sekunde pred piskom sirene in tako zapečatil domačo zmago. "Do konca sezone nas čaka še veliko tekem, ki jih bomo morali znati pripeljati do konca. Ne bomo imeli vedno takšne sreče, da se bomo lahko reševali s prostimi meti. Naučiti se bomo morali drugačno taktiko," je po zmagi dejal Harden, potem ko so gostitelji zapravili 18 točk prednosti in skorajda ostali brez zmage. Indiana Pacers so s 121:109 ugnali Brooklyn Nets, Toronto Raptors so bili s 101:93 boljši od Utah Jazz, domačo zmago so slavili še Portland Trail Blazers, ki so s 118:109 ugnali Los Angeles Lakers. New Orleans Pelicans so s 94:99 klonili proti Atlanta Hawks, za katere ni igral veteran Kyle Korver, ki ga po poročanju ameriških medijev čaka selitev v Cleveland. Dallas Mavericks so izgubili proti Phoenix Suns s 95:102, domač poraz so doživeli tudi Denver Nuggets, ki so z 99:127 klonili proti San Antonio Spurs.

Domiseln met Marca Belinellija v zaključku tekme v Detroitu: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Detroit Pistons ‒ Charlotte Hornets 115:114
(Beno Udrih: ni igral za Detroit)

Indiana Pacers ‒ Brooklyn Nets 121:109
Toronto Raptors ‒ Utah Jazz 101:93
New Orleans Pelicans ‒ Atlanta Hawks 94:99
Houston Rockets ‒ Oklahoma City Thunder 118:116
Dallas Mavericks ‒ Phoenix Suns 95:102
Portland Trail Blazers ‒ Los Angeles Lakers 118:109
Denver Nuggets ‒ San Antonio Spurs 99:127

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.