Košarka

Beno Udrih je le zamenjal moštvo in ostaja v ligi NBA

Detroit, 25. 10. 2016 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA bomo v novi sezoni le lahko spremljali tri slovenske košarkarje. Beno Udrih je sicer izgubil mesto pri moštvu Miamiju, se pa seli v Detroit, kjer računajo na njegove izkušnje. Goran Dragić ostaja prvo ime Miamija, Saša Vujačić pa bo igral za New York Knicks.

Pred dnevi je vodstvo moštvo Miami Heat sklenilo, da ne računa več na branilca Bena Udriha in ga je odslovilo. Udrih je v Miami prišel novembra lani, za vročico je odigral 36 tekem, igral v povprečju dobrih 16 minutah na tekmo in v tem času zbral v povprečju 4,4 točke, 1,8 skoka in 2,5 podaje.

Izkušeni slovenski košarkar je čakal na priložnost, da ga v svoje vrste pred začetkom nove sezone lige NBA (začne se danes ponoči po slovenskem času) zvabi katero od drugih moštev, saj je prost igralec. To se je tudi zgodilo, saj se je zanj odločil trener Detroita Stan Van Gundy in slovenski košarkar bo menjava za prvega organizatorja igre Isha Smitha.

Za Udriha je Detroit že osmo moštvo v najboljši ligi na svetu, največ uspehov je imel v časih igranja za San Antonio, ko je pod vodstvom trenerja Gregga Popovicha osvojil dva naslova prvaka. Ekipa Detroit Pistons je odslovila branilca Rayja McCalluma in pripeljala Udriha, van Gundy je takole pojasnil svojo odločitev za časnik Detroti Free Press: "Beno je izkušen veteranski branilec, ki lahko vodi moštvo. V primerjavi z Rayjem (154) je odigral veliko več tekem (792)."

Udriha pričakujejo že na današnjem treningu, Detroit pa bo tudi prevzel finančne obveznosti od Miamija za 34-letnega košarkarja, ki naj bi v tej sezoni zaslužil  slab milijon ameriških dolarjev (980 tisoč dolarjev, oziroma dobrih 900 tisoč evrov).
Za Detroit igrata tudi nekdanji center Olimpije Aron Baynes in pa srbski velikan Boban Marjanović. Detroit se je v minuli sezoni kot osmi na vzhodu uvrstil v končnico (razmerje zmag in porazov 44:38), a je nato v 1. krogu izgubil proti prvakom iz Clevelanda s 4:0.

Beno Udrih je bil soigralec Gorana Dragića pri Miamiju.
Beno Udrih je bil soigralec Gorana Dragića pri Miamiju. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
25. 10. 2016 20.35
+0
res nerazumm, kako ta udrih vedno pride do kluba v nba, a ubistvu v nba ni nikol nič pokazal.. realno gledano, nikol ni bil niti povprečen košarkaš v nba.. čeprou je tut res, da težko to človek sploh ve.. ker neglede na to da je odigral 700+ tekem.. je mogoče v 700ih tekmah zbral lih 700min skupno.. tut miami je na začetku imel besede o veteranu udrihu, pa prav tako podobne besede, za njega so imel tut drugi klubi.. ampak nevem.. al je bil pol bol 4i pomočnik trenerja, glede na to, da je povsod več al manj sedel na klopi.. izkušnje štejejo, seveda.. ampak on jih ima več s klopi, kot iz igrišč.. hhhh
tedoVV2HCmedo
25. 10. 2016 10.03
-2
Koliko bo igral Udrih? Ne več kot 5 minut na tekmo.
Baletka
25. 10. 2016 20.32
-2
še to če bo konstantno VSAKO tekmo, si veliko reku..