Košarka

Blake Griffin ostaja pri Clippersih

Los Angeles, 20. 07. 2017 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za razliko od Chrisa Paula in Jordana Crawforda, ki sta po koncu sezone zapustila vrste LA Clippers, se je eden najboljših krilnih centrov v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA Blake Griffin odločil podaljšati sodelovanje z moštvom iz mesta angelov. V naslednjih petih letih bo Griffin bogatejši za 173 milijonov ameriških zelencev.

Eden najboljših krilnih centrov v severnoameriški košarkarski ligi NBA Blake Griffin se je odločil ostati pri ekipi Los Angeles Clippers, s katero je podpisal novo, petletno pogodbo, vredno 173 milijonov dolarjev.

Blake Griffin in Chris Paul - še do včeraj soigralca, v naslednji sezoni pa goreča tekmeca.
Blake Griffin in Chris Paul - še do včeraj soigralca, v naslednji sezoni pa goreča tekmeca. FOTO: AP

Osemindvajsetletni Griffin je bil prvi izbor na naboru leta 2009, zaradi hude poškodbe pa je debitiral šele v sezoni 2010/11, ko je tudi dobil priznanje za novinca sezone. Vseh sedem sezon v NBA je preživel pri Clippers, letos poleti pa je bil prvič prost igralec. Čeprav so se zanj zanimali pri Phoenix Suns in Denver Nuggets, se je Griffin odločil za Los Angeles, kljub temu, da sta ga zapustila Chris Paul in Jordan Crawford.

"To je moj dom, odkar sem bil izbran na naboru. Zato nisem niti razmišljal o odhodu. To je najboljše mesto zame in želim si, da bi do konca kariere ostal pri tej ekipi," je dejal Griffin. Ta je doslej v NBA povprečno dosegal po 21,5 točke, 9,4 skoka in 4,1 podaje na tekmo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenc59
20. 07. 2017 13.09
Mater ste hitri, to je novica stara najmanj mesec dni !!! Pa raj več !!!