Košarka

Blažič: Dali bomo vse od sebe, da v Ljubljano vrnemo vrhunsko košarko

Ljubljana, 21. 07. 2019 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V zmajevo gnezdo se po Edu Muriću ter Saši Zagorcu vrača še eden izmed zlatih slovenskih reprezentantov. Jaka Blažič bo ponovno oblekel dres Cedevite Olimpije. "V zadnjih letih je pravo navijaštvo v Stožicah nekoliko zamrlo, zato upam, da se bodo navijači začeli vračati na tekme, in da nas bodo spodbujali," je ob podpisu dveletne pogodbe dejal 29-letni košarkar.

Jaka Blažič je pred nekaj sezonami uspešno igral za rdeče-bele iz Beograda.
Jaka Blažič je pred nekaj sezonami uspešno igral za rdeče-bele iz Beograda. FOTO: Miro Majcen
Ko je Jaka Blažič prvič oblekel zeleno-beli dres je bil še mlad košarkar, brez zlata vrednih izkušenj, ki jih je kasneje nabiral v tujini v dresih klubov, kot so Crvena zvezda mts ter Barcelona Lassa.
Stalni član slovenske reprezentance je Blažič že od leta 2012, ko se je udeležil priprav na domači EuroBasket 2013, na katerem je nato tudi zaigral. Dres Slovenije je leta 2014 nosil tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji, leta 2015 na EuroBasketu, ki je potekal na Hrvaškem, v Nemčiji, Latviji in Franciji, leta 2016 v kvalifikacijah za EuroBasket 2017, in kasneje na evropskem prvenstvu leta 2017. Bil je član zlate slovenske reprezentance, ki je leta 2017 postala evropski prvak, na evropskem prvenstvu pa je v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,7 skoka in 0,7 podaje v 13,6 minutah igre na tekmo.
"Sem v najboljših košarkarskih letih. Verjamem, da lahko pomagam projektu Cedevite Olimpije. Prepričan sem, da lahko postane res uspešna zgodba," je v pogovoru za uradno klubsko spletno stran povedal izkušeni Jeseničan. Prav zagotovo pa Blažič ni edini, ki bo lahko v prihodnji sezoni pripomogel k dobrim rezultatom. Borbenost bo ključ do uspehov v prihodnji sezoni, saj kar nekaj novih okrepitev slovi po svojem energičnem stilu igre: "Vse nas krasi ta nepopustljivost. Zagotovo bo v sezoni prišlo tudi do trenutkov, ko nam stvari ne bodo šle po načrtih in verjamem, da bomo v takih trenutkih prav zaradi tega karakterja lahko obrnili zgodbo nazaj na pravo pot. Ravno ta nepopustljivost nas bo krasila skozi celotno sezono. Obljubim lahko pravo energijo in zagnanost na vsaki tekmi, verjamem pa, da bodo tudi rezultati posledično pravi." V Stožicah bodo v prihodnji sezoni nastopali kar trije zlati člani slovenske reprezentance iz evropskega prvenstva leta 2017. Blažič verjame, da bo to dejstvo pomagalo ustvariti pravo kemijo v moštvu: "Ravno na evropskem prvenstvu smo videli, kako pomembna je prava kemija v zmagovalnih moštvih. To bomo poskusili ustvariti tudi v Ljubljani, to je naš načrt, o katerem smo veliko razpravljali v zadnjih dveh ali treh tednih, in verjamem, da bomo uspeli skupaj ustvariti pravo kemijo v moštvu. Zagotovo je to najpomembnejša stvar, če želimo dosegati dobre rezultate."
 
Z novo sezono so v Ljubljano prišli novi cilji
Jaka Blažič in Edo Murić. Pred nekaj leti sta bila velika tekmeca. Blažič je igral za Crveno zvezdo, Murić pa za Partizan.
Jaka Blažič in Edo Murić. Pred nekaj leti sta bila velika tekmeca. Blažič je igral za Crveno zvezdo, Murić pa za Partizan. FOTO: ABA liga

"Cilji so vedno visoki," za klubsko spletno stran še pravi 29-letni reprezentant, ter doda: "Verjamem, da tudi vodstvo kluba od nas pričakuje veliko in zato smo se zbrali tu, skupaj, z ostalimi kakovostnimi igralci, ki so okrepili moštvo. V Ligi ABA bomo ciljali na končnico, v Evropskem pokalu pa bomo šli korak za korakom in poizkušali doseči največ." Seveda pa nobena zgodba o uspehu ni tista 'prava', v kolikor ne uživa podpore s tribun. Blažič si srčno želi, da bi se na tribune Arene Stožice v novi sezoni v velikem številu vrnili podporniki zeleno-bele barve. "V zadnjih letih je pravo navijaštvo v Stožicah nekoliko zamrlo, zato upam, da se bodo navijači začeli vračati na tekme, in da nas bodo spodbujali. Vse skupaj pozivam, naj nas spodbujajo od samega začetka, jaz pa jim obljubljam, da bomo dali vse od sebe, da v Ljubljano spet vrnemo dobro košarko." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
22. 07. 2019 14.38
+1
Nič kaj huda okrepitev tale Blažič. Mora pa biti kar hudo, ko iz Barcelone v Olimpijo padeš...
krtaksn
21. 07. 2019 13.08
-8
Prodali se,španovina s hrvati nebo nic dobrega prinesla. Sam NEK krskonpogledat pa je vse jasno. Stara mama vedno govorla, ko vidis hrvata zapri vrata. Mislim da je nekaj na tem.
Trembalajek
21. 07. 2019 12.43
+19
Real jim naj posodi Prepeliča, Zoran Dragić odigra sezono v Ljubljani, pripeljejo še centra in bo kmalu dvorana lepo zasedena.
Rudar
21. 07. 2019 12.21
+1
Cedevita Olimpija, bolšpe je bilo Union Olimpija.
pravicnez.
21. 07. 2019 11.32
+16
Upam, da jih uspe. Čas je že bil, da LJubljana spet dobi pravo košarkarko ekipo, ki se bo kosala v Euroligi.
omega _v6
21. 07. 2019 11.59
-9
Cedevita Olimpija ni več slovenski klub ampak hrvaški!! Slovenci smo VSE zapravili razprodali in uničili zakaj bi bilo pri košarki drugače??