Košarka

Blažič: Od prve minute prikazati igro za svoje življenje

Ljubljana, 15. 04. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo končnico lige ABA odprli s tekmo v gosteh proti Megi v ponedeljek ob 20.00 s prenosom na Kanalu A in VOYO. Ljubljančanom bo v Beogradu nasproti stala mlada zasedba, ki je redni del zaključila v izjemni formi, česar se zaveda tudi kapetan zmajev Jaka Blažič.

"Čakajo nas izredno težki obračuni proti ekipi Mege. Trenutno so v zelo dobri formi, zadnja dva meseca praktično niso izgubili tekme. Njihova glavna nevarnost so protinapadi. Gre za zelo mlado ekipo, ki s svojo energijo mogoče odpravi nekatere pomankljivosti, ki jih imajo v primerjavi z nekaterimi ostalimi igralci v drugih ekipah. Poudarek dajemo predvsem njihovi igri v tranziciji, agresivni igri na obeh koncih in skoku v napadu, ki nam preglavice na žalost povzroča že vso sezono. Vemo, kaj prinaša prva tekma, in upamo, da bomo šli v to tekmo s pravo mentaliteto ter dobili ta 'break' v Beogradu," je pred odhodom v srbsko prestolnico dejal Jaka Blažič

Mega MIS - Cedevita Olimpija
Mega MIS - Cedevita Olimpija FOTO: 24ur.com

Olimpija je v letošnji sezoni proti Megi v gosteh izgubila s 97:86, v domačih Stožicah pa so bili uspešnejši Ljubljančani (89:87). 

"Mislim, da moramo izenačiti to njihovo energijo. Samo na ta način jih bomo prisilili v napake, da ne bodo sproščeno tekli po igrišču, ker precej tečejo. Mormo nekako agresivno vstopiti v tekmo in jim dati vedeti, da ne bo scenarija, kot je bil decembra prejšnje leto. Seveda je to lažje govoriti kot prikazati na igrišču. To smo letos že prikazali in mislim, da nam je bila dovolj velika šola, da to popravimo na tako veliki tekmi," je recept za zmago nad Beograjčani predstavil kapetan Olimpije. 

In dodal: "Mislim, da imamo kapaciteto in igralce zato, da lahko z enako mero odgovorimo na hitro ter agresivno igro Mege. Imamo tudi izkušnje, na nas pa je, da pridemo na tekmo s pravo miselnostjo in res igramo za to, da Olimpija zmaga."

Statistika medsebojnih tekem Mege in Cedevite Olimpije v letošnji sezoni lige ABA:

Statistika medsebojnih tekem 2023/24 Mega - Cedevita Olimpija
Statistika medsebojnih tekem 2023/24 Mega - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Ljubljančani so zmagali le dve izmed zadnjih šestih tekem v ligi ABA. V tem obdobju so klonili proti Partizanu, Budućnosti, Zadru in Krki.

"Krka in Zadar izpod vsake kritike, bila je določena reakcija proti Ciboni, ampak vseeno Cibona na tej tekmi ni bila kompletna, niso igrali za nič, zato je težko reči, da je to pravi pokazatelj. Mislim, da je prav ta končnica, nek adrenalin, ki ti ga prinese takšna tekma, da nas bo to prebudilo in bomo vsi igralci nekako začutili drug drugega ter zaigrali kot ekipa in se prebili v ta polfinale," je formo svojega moštva opisal Blažič.

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: Cedevita Olimpija

Košarkar Cedevite se zaveda, za kako pomembno tekmo gre: "Zagotovo bi bila prednost, če bi igrali prvo tekmo doma. V domači dvorani se bolje počutiš, imaš svoje navijače, ampak je, kar je. Pripetil se nam je pripetljaj proti Krki in moramo si pogledati v oči in oditi v Beograd že od prve minute prikazat igro za svoje življenje. Ta serija prinaša precej vsem nam, nočemo zaključiti z ligo ABA v četrtfinalu, saj potem ta sezona praktično nima smisla." 

Prva tekma četrtfinala med Mego in Cedevito Olimpijo je na sporedu v ponedeljek, 15. aprila, ob 20.00. Druga se bo odigrala šest dni pozneje v Stožicah, v nedeljo, 21. aprila, ob 20.00. Morebitna tretja pa bo na sporedu v soboto, 27. aprila, znova v Beogradu. Ura pričetka slednje zaenkrat še ni znana. Vse tekme si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A in VOYO!

Na drugi strani je mlada ekipa Mege v jadranski ligi nanizala sedem zaporednih zmag, med drugim so v gosteh ugnali tudi Crveno zvezdo, ki je po rednem delu sezone zasedla prvo mesto. 

"Zaenkrat smo izpostavili Nikolo Djurišića in mu namenili nekoliko več priprave, ker ima veliko časa žogo v svojih rokah ter je v dobri formi. Pod košem je Uroš Plavšić, ki ima odlično sezono, je tudi že na radarju večjih ekip. Potem so pa ostali mladi igralci, ki lahko vsako tekmo izstopajo. Mogoče v zadnjem času preseneča Stefan Miljenović. On je zelo nevaren iz te tranzicijske igre. Imajo to homogenost, pri postavljenih napadih pet na pet ne divjajo, spoštujejo dogovorjene sisteme in zagotovo ne bodo lahka naloga," pa se je o nasprotniku razgovoril 33-letni Blažič. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BELAN
15. 04. 2024 14.50
Za zjokat😂
Anion6anion
15. 04. 2024 13.44
+1
Amor Fati
15. 04. 2024 12.00
Samo ne jim pustit 😂
wsharky
15. 04. 2024 10.08
+1
skratna še en poraz za kk-olimpijo