Košarka

Blažič dobil darilo in uspešno preživel vrnitev v peklensko Areno; bivši ekipi Crveni zvezdi dal 7 točk

Beograd, 04. 11. 2016 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkar Jaka Blažič je preživel 'obisk' nekdanje ekipe Crvene zvezde. V dresu Baskonie, ki je v Beogradu slavila s 70:63, je ob sicer dokaj skromni minutaži vknjižil sedem točk in tri skoke, ob tem pa velja povedati, da je iz igre zgrešil zgolj en met.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V beograjski areni Kombank je bilo zbranih okoli 16.500 gledalcev, ki so znova pričarali fantastično košarkarsko vzdušje v beograjski prestolnici. A vse to ob nerazpoloženih košarkarjih Crvene zvezde njihovim ljubljencem ni pomagalo do tretje zmage v tej evroligaški sezoni. Gostje iz Baskije so nadzirali potek tekme od samega začetka do konca in tako prišli še do tretje zmage v sezoni 2016/17. Prva strelca tekme sta bila Shane Larkin in Rodrigue Beaubois (oba po 16 točk). Naj dodamo še to, da so Jaki Blažiču (za Zvezdo je odigral dve sezoni) pripravili lep sprejem pred tekmo, ko so mu podarili uokvirjen dres Crvene zvezde z njegovim imenom na hrbtu. 

Alen Omić se ob zmagi Anadolu Efesa na domačem igrišču ni ravno naigral. Na igrišču je bil dobrih enajst minut, dosegel je dve točki in zbral tri skoke. Sicer pa se je tekma končala šele po dveh podaljških, po rednem delu je bilo 70:70, po prvem podaljšku 77:77, v drugem pa so domačini le prišli do prednosti, ki je Panathinaikos ni več ulovil. V domači ekipi je Thomas Heurtel dosegel 17 točk, z dvema manj je tekmo končal Tyler Honeycutt, ki pa je imel še 13 skokov. Najboljši strelec gostov iz Aten, ki ostajajo pri treh zmagah, je bil K. C. Rivers s 15. točkami. Anadolu Efes ima dve zmagi.

V Kaunasu je Žalgiris še četrtič v tej sezoni ostal praznih rok. S 83:80 jih je premagala Darušafaka, pri kateri sta bila za njeno tretjo zmago s 16 točkami najbolj učinkovita Adrien Moerman in Scotie Wilbekin, v domači ekipi je Paulinis Jankunas tekmo končal z 21 točkami.

Evroliga, petkove tekme:
Žalgiris Kaunas - Darušafaka Istanbul 80:83

Anadolu Efes - Panathinaikos Atene 91:83
(Alen Omić 11:37 minute za Anadolu Efes, 2 točki, 3 skoki, 1 podaja)

Crvena zvezda - Baskonia 63:70
(Jaka Blažič 13:07 minute za Baskonio Vitorio, 7 točk, 3 skoki, 1 podaja)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rade 74
06. 11. 2016 11.48
Daleč od peklenskega vzdušja.navijali vsake toliko.Grobari so še vedno klasa zase.Tudi ko Partizan izgubi,ostanejo po tekmi še par minut in pojejo.Delije so demonstrirale evakuacijo iz dvorane,v 10 minutah so jo spraznili.Žalost,sicer pa Zvezda težko da bo kaj naredila.