Košarka

Bogdanović iz Brooklyna v Washington

New York, 23. 02. 2017 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški košarkarski reprezentant Bojan Bogdanović se iz Brooklyna seli v Washington. Krilni strelec je bil del izmenjave med omenjenima kluboma, k Wizards je v zameno za Andrewa Nicolsona, Marcusa Thorntona in prve izbire na junijskem naboru iz najslabše ekipe lige NBA prišel še Chris McCullough.

Zamenjava kaže, kakšne ambicije imata kluba. Washington je v naletu, zmagal je na devetih od zadnjih desetih tekem in je na tretjem mestu vzhodne konference, medtem ko je Brooklyn letošnjo sezono že odpisal ter se posvetil gradnji ekipe za prihodnost. Za Bojanom Bogdanovićem je najboljše obdobje v ligi NBA, v sezoni je dosegel povprečno dosegal 14,2 točke in zbiral 3,6 skoka. "Bojan je odličen strelec, z njim smo dobili dimenzijo več. V Brooklynu je začenjal tekme, se dokazal, za nas pa bo pomenil, da bomo lahko še bolj kreativni," ima dobro mnenje o Hrvatu predsednik Washingtona Ernie Grunfeld. Washington Wizards imajo letos boljšo obrambo kot napad, njihov met ima le 23,2-odstotno uspešnost, pri tej prvini igre so druga najslabša ekipa lige. Kljub 34 zmagam in 21 porazom.

Bojan Bogdanović
Bojan Bogdanović FOTO: AP

Za zamenjavo igralcev sta se dogovorila tudi Philadelphia in Atlanta, iz Philadelphie je v Atlanto odšel turški reprezentant Ersan Ilyasova, v nasprotno smer pa brazilski center Tiago Splitter. Atlanta je od Philadelphie dobilo pravico izbora v drugem krogu nabora. Za 29-letnega Ilyasovo bo Atlanta že šesti klub v karieri, čeprav je v prvem klubu, Milwaukeeju preživel kar sedem let. Nato pa se je začela njegova odisejada, v zadnjih dvajsetih mesecih je v zamenjavi klubov sodeloval že štirikrat. Sezono 2015/16 je začel v Detroitu, po 52 tekmah se je preselil v Orlando. Pred letošnjo sezono je prestopil v Oklahomo, a hitro moral spet zamenjati dres, odšel je v Philadelphio, za katero je odigral 53 tekem, na katerih je povprečno dosegal 14,8 točke. Za Splitterja je bila Atlanta drugi klub v NBA, pred njo je pet sezon preživel v San Antoniu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
23. 02. 2017 19.15
+1
Dominacija to je novi dominator okrog njega se bo gradilo mostvo v roku 2 let pricakujem NBA naslov in zlato na nasljednjih olimpijskih igram kaj bi mi slovenci dali za tako dominacijo:-)
mariomandzukic
23. 02. 2017 13.41
-8
trenutno najboljsi kosarkas iz nase regije.
Iniesta
24. 02. 2017 13.49
+2
kmalu bo najboljši Luka Dončič ... novi Dražen Petrović ...
bokasana
23. 02. 2017 10.34
-3
Dober igrać.....😃