Košarka

Bojevniki v zadnji četrtini ostali v igri, Oklahoma zapravila prvo zaključno žogico

Oakland, 27. 05. 2016 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

S trojkama Andreja Iguodale in Harrisona Barnesa so Golden State Warriors v zadnji četrtini pobegnili na neulovljivo prednost in v finalu zahodne konference ostali v igri proti Oklahoma City Thunder (120:111). Zmaga ekipe iz Oaklanda je skupni izid znižala na 2:3, toda v soboto bodo imeli Gromi doma novo zaključno žogico.

Vroče je bilo tudi med Stevenom Adamsom in Draymondom Greenom.
Vroče je bilo tudi med Stevenom Adamsom in Draymondom Greenom. FOTO: AP

Stephen Curry je za zmago na peti tekmi konferenčnega finala nasul 31 točk in bil brezhiben s črte prostih metov (10/10), pri Oklahoma City Thunder pa je s 40 točkami zablestel Kevin Durant, a je bilo to premalo za Grome. V Oaklandu tako še vedno sanjajo o ponovitvi naslova, čeprav se je ob izjemni Oklahomi in prvih tekmah zdelo, da rešitve ni več. Warriors so vodili le za štiri točke (81:77), nato pa je rezervist Shaun Livingston v zadnji četrtini zadel z metom za dve točki, Andre Iguodala in Harrison Barnes pa sta z dvema trojkama odlepila Bojevnike (89:77) na najvišjo prednost na tekmi, ki je Gromi niso več ulovili. A Oklahoma se kljub kasneje že 13 točkam zaostanka ni predala, Serge Ibaka in Durant sta jo vrnila v igro: dobre štiri minute pred koncem je bila razlika pet točk. Toda Curry je zadeve vzel v svoje roke in enoglasno izbrani MVP rednega dela sezone je prekrasno zadel pod osebno napako in nato zadel še s črte prostih metov. Prebudila se je tudi obramba in šele slabih 57 sekund pred koncem tekme je žogo skozi mrežico z zabijanjem uspel poslati Durant. Tekma je bila odločena, Curryju pa se je z dobrim strelskim izkupičkom ob koncu tekme pridružil Klay Thompson, ki sicer ni bil razpoložen pri metih za tri točke (2/9), a vseeno zbral 27 točk.

Tudi ekipno so Bojevniki zelo slabo metali z razdalje (9/24), medtem ko je Andrew Bogut zbral 15 točk in 14 skokov, Draymond Green pa 11 točk in 13 skokov za še en dvojni dvojček v vrstah ekipe iz Kalifornije. Durant je za svojih 40 točk porabil kar 31 metov (12 uspešnih), tako kot Curry pa je bil brezhiben pri prostih metih (13/13). Russell Westbrook je prispeval 31 točk, sedem skokov in osem podaj. Oklahoma za razliko od prejšnjih krogov v letošnji končnici ni izkoristila prve zaključne žogice, ki je nista preživela Dallas in San Antonio. "Naredili smo, kar smo morali - zmagali smo doma," se je po zmagi svoje ekipe oddahnil Curry, ki je tekmo končal pri 31 točkah, imel pa je še sedem skokov in šest podaj. Vendar pa samo dobra igra Curryja ne bi bila dovolj, da bi Golden State strl odpor Oklahome City. Gostje, ki so pred gostovanjem v Oaklandu vodili s 3:1 v zmagah in za uvrstitev potrebujejo le še zmago, so še enkrat več dokazali, da so se zasluženo prebili do konferenčnega finala. Domačini so sicer povedli s trojko  Barnesa, nato pa bili v vodstvu vse do 30. minute, ko je trojko za Oklahomo City zadel Westbrook, ki je prvič na tekmi povedla (68:67). To je bilo zadnje in edino vodstvo gostov na tekmi, kajti do konca četrtine so si domačini priigrali prednost, ki je niso več izpustili iz rok.

"Pred nami je zdaj najtežja tekma sezone, saj v Oklahoma Cityju ne smemo izgubiti. Naredili bomo vse, da se še enkrat vrnemo v Oakland," je navijačem svoje ekipe obljubil Curry. "Nismo imeli prav dobrega odstotka meta, tudi v obrambi bi morali igrati bolj trdo. Ob koncu tretje četrtine smo imeli svojo priložnost, nismo je izkoristili, toda zdaj bomo uvrstitev v veliki finale iskali v svoji dvorani," pa je po porazu dejal Billy Donovan, trener Oklahome Cityja, ki ji gre na roko tudi statistika, saj je do zdaj v zgodovini lige NBA po zaostanku z 1:3 v zmagah napredovalo le devet ekip. Golden State se je Oklahomi Cityju približala na zmago zaostanka, toda še vedno je prednost na strani Donovanovih varovancev. V finalu vzhodne konference Cleveland Cavaliers vodi s 3:2 v zmagah proti Toronto Raptors. Šesta tekma bo na sporedu v noči na soboto v Torontu.

Izid:

- finale zahodne konference:
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 120:111
Oklahoma City vodi s 3:2 v zmagah.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.