Košarka

VIDEO: Bojte se ‒ ob Curryju in Durantu ni bilo dovolj niti 121 točk Toronta, Udrih kljub porazu zadovoljen

Toronto, New York, 17. 11. 2016 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zvezdnika Golden Stata Kevin Durant in Stephen Curry sta prvič, odkar igrata skupaj, na eni tekmi oba dosegla 30 in več točk, to pa je bilo seveda dovolj za zmago nad Toronto Raptors. Beno Udrih z Detroitom izgubil v New Yorku, kjer Saša Vujačić ni stopil na parket. "Vedno je dobro videti Slovenca v drugi ekipi," pravi Udrih.

Stephen Curry s 35 in Kevin Durant s 30 točkami sta prvič po združitvi moči v vrstah moštva Golden State Warriors skupaj presegla mejo 30 točk in na gostovanju pri Toronto Raptors pomagala favoritom za naslov do zanesljive zmage. Izjemno moštvena predstava s kar 33 podajami je bila preveč za igralce Toronta, ki si še niso dobro opomogli po porazu na obračunu s prvaki Cleveland Cavaliers. Vseeno se je izkazal DeMar DeRozan, ki je ohranil izjemno formo in še devetič na zadnjih enajstih tekmah presegel mejo 30 točk (34). To je v zadnjih 30 letih uspelo le velikemu Michaelu Jordanu. Toda Kanadčani so proti Golden Statu plačali za mrk v drugi oziroma tretji četrtini, ko so bojevniki z nizom 31:8 pobegnili na neulovljivo prednost. Vseeno je Toronto nasul kar 121 točk v gostujočo mrežico, odločno preveč, Draymond Green pa je po tekmi opozoril, da je moštvo še v fazi piljenja forme. "Šele dobro smo začeli spoznavati, česa smo sposobni," je dejal strelec enajstih točk, ki jim je dodal še sedem skokov in pet podaj.

Moštvo San Antonio Spurs je tako kot kolegi iz Oaklanda uspelo slaviti še devetič, na gostovanju so ostroge ugnale Sacramento Kings (110:105). Medtem pa ob odsotnosti prvega zvezdnika LeBrona Jamesa ne gre košarkarjem Cleveland Cavaliers. Aktualni prvaki so tako vpisali komaj drugi poraz v tej sezoni, izgubili so s 93:103 pri Indiana Pacers. Cleveland je z devetimi zmagami in dvema porazoma na vrhu vzhodne konference zdaj izenačen z Atlanta Hawks, ki so s 107:100 ugnali Milwaukee Bucks. Atlanta je vpisala še šesto zaporedno zmago. Komaj drugi poraz na 12 tekmah so doživeli košarkarji Los Angeles Clippers, ki imajo sicer edini deset zmag. Memphis Grizzlies je Clippers premagal na njihovem igrišču s 111:107. Oklahoma City Thunder je z dvema košema Russella Westbrooka tik pred koncem premagala Houston Rockets s 105:103.

Curry (z žogo) prodira mimo Pascala Siakama v Torontu.
Curry (z žogo) prodira mimo Pascala Siakama v Torontu. FOTO: AP

Slovenski košarkar Beno Udrih pravi, da je zelo zadovoljen z igranjem za Detroit Pistons, čeprav je njegova ekipa v sredo izgubila tekmo v New Yorku proti domačim Knicksom, ki jih je do zmage s 105:102 povedel izjemno razigrani Litvanec Kristaps Porzingis s 35 točkami. Udrih jih je v 12 minutah igre dosegel sedem. Ob metu iz igre 3:7 je imel še eno podajo in en uspešen prosti met, kljub temu pa je bil manj kot z napadom zadovoljen s svojo igro oziroma igro celotne ekipe v obrambi. "Mislim, da je bila v prvem polčasu problem obramba, ne le Porzingis, saj smo vedeli, kaj lahko naredi. Nismo igrali dobro obrambe. Takšne obrambe, kot jo igramo doma. Moramo se pogledati v ogledalo in razmisliti, zakaj ne moremo igrati take obrambe v gosteh," je dejal Udrih in dodal, da so v ligi na visokem drugem mestu, glede na to koliko košev dovolijo gostujočemu moštvu na domačem parketu. Z letošnjo sezono pri Detroitu je zelo zadovoljen, ker dobi dobre priložnosti za igro, odgovarja pa mu tudi sistem "pick and roll", ki ga zelo rad igra. "Glede na to, da je bil danes poraz, nisem tako vesel, kot bi bil včasih," je dejal in se spomnil, da je izgubil tudi na zadnjem gostovanju v New Yorku proti Netsom v Brooklynu.

"Niste vi krivi. Krivi smo mi, ker ne igramo obrambe," je slovenskim novinarjem v šali zagotovil Udrih, ki je v Detroitu našel novega prijatelja 222 centimetrov visokega novinca v ligi NBA 28-letnega Srba Bobana Marjanovića. Igrata v avtomobilski prestolnici ZDA, kjer Udrih vozi najetega Forda, Marjanović pa je dokazal smisel za humor, ko je dejal, da najraje vozi fiata 500 in to s streho, čeprav brez prednjega sedeža. Med Udrihovo izjavo za slovenske medije je prišepnil, da je Beno zelo dober človek poleg tega pa ima še lepo frizuro. Udrihova pričeska v ligi vzbuja pozornost, vendar manj kot na začetku in slovenski košarkar je napovedal, da je čas za spremembe. Spremembe so se že zgodile na ameriškem političnem prizorišču, kjer je na predsedniških volitvah zmagal nenavadni kandidat republikancev Donald Trump. "Glede na politiko sem Slovenec in ne morem volit, ampak Američani so volili za Donalda Trumpa, ki je zmagal." Na vprašanje ali ga soigralci že kaj zbadajo, da bo imel kot Slovenec v Beli hiši prvo damo, pa je Udrih odgovoril, da se slovenskih korenin prve dame še ne zavedajo, ampak bolj upajo, da Trump morda le ne bo predsednik. Za domače kratkohlačnike igra tudi Slovenec Saša Vujačić, ki pa sinoči ni stopil na parket. Na vprašanje, ali mu je kaj žal, da ni zaigral proti njemu, je Udrih odgovoril, da mu je žal zato, ker niso zmagali.

Pričesko Bena Udriha (drugi z leve) je pohvalil tudi Boban Marjanović.
Pričesko Bena Udriha (drugi z leve) je pohvalil tudi Boban Marjanović. FOTO: AP

"On je v drugi ekipi. Smo se pozdravili in videli. Vedno je dobro videti Slovenca v drugi ekipi. Mislim, da bom čez nekaj dni videl Gorana Dragića v Detroitu, potem pa bom za novo leto tudi v Miamiju tako, da komaj čakam," je povedal Udrih, ki mu ni žal, da se mu je Miami, kjer je igral z Goranom Dragićem, odpovedal. "Imel sem malo občutek, da nisem ravno zaželen v Miamiju, ampak so tudi šli pomladit ekipo. Na koncu koncev je to posel. V Detroitu sem dobil dobro priložnost. Vedno je lepo, če si zaželen in v Detroitu so me hoteli imeti, saj so me hitro pobrali, ko sem bil na seznamu za prestop," je povedal Udrih in potrdil, da se dobro razume tudi s trenerjem Stanom Van Gundyjem, ker mu zaupa in ve, kaj lahko naredi na parketu.

Izidi:

New York Knicks ‒ Detroit Pistons 105:102
(Saša Vujačić ni zaigral za Knicks, Beno Udrih 7 točk, 1 podaja v 13 minutah za Detroit)

Philadelphia 76ers ‒ Washington Wizards 109:102
Orlando Magic ‒ New Orleans Pelicans 89:82
Indiana Pacers ‒ Cleveland Cavaliers 103:93
Boston Celtics ‒ Dallas Mavericks 90:83
Atlanta Hawks ‒ Milwaukee Bucks 107:100
Oklahoma City Thunder ‒ Houston Rockets 105:103
Toronto Raptors ‒ Golden State Warriors 121:127
Denver Nuggets ‒ Phoenix Suns 120:104
Los Angeles Clippers ‒ Memphis Grizzlies 107:111
Sacramento Kings ‒ San Antonio Spurs 105:110

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
17. 11. 2016 17.52
+1
za vujačića majo na 24ur prou že prou "muštr" za članek naredit.. pač če omente al pa ne.. kot da ni znano vnaprej, da le redko stopi na parket..
Baletka
17. 11. 2016 17.53
+1
pa tut kot stopi,. 2-3šuti, 1ga zadane.. 1podaja.. 1 skok.. 1 prosti met od 4.. to je to.. skor mvp.. ni da ni udrih pa s to frizuro, postaja meni osebno le še bolj antipatičen.. padla mu je sikira v med, ko je slučajno trofu klub, kjer bo podru vse osebne rekorde v celi karieri nba.. ter dosegel predvsem največ minut v karieri v nba..
nisde357
17. 11. 2016 09.02
+0
kje je James23 čakam njegov `pametni` komentar :)
JAMES23
17. 11. 2016 18.46
-1
nisde357
17. 11. 2016 19.22
-2
kaj wtf? povej kako stefka ni nc brez teojk in kako flopa na tezkih tekmah in kako je james oh in sploh. steph te usako tekmo demantira prijatelj moj ;)