Košarka

Boston z zmago po podaljšku povedel proti Indiani

Boston, 22. 05. 2024 07.29 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Košarkarji Boston Celtics so v finalu vzhodnega dela končnice severnoameriške lige NBA doma po podaljšku s 133:128 premagali Indiano Pacers in povedli z 1:0 v zmagah. Jaylen Brown je s trojko 6,1 sekunde pred koncem rednega dela izenačil na 117:117 in tekmo prevesil v podaljšek.

S 36 točkami, 10 v podaljšku, 12 skoki in štirimi podajami je bil Jayson Tatum prvi mož domačih in tudi tekme, ob tem je dosegel odločilno trojko v dodatnem delu igre. Za Celtics je Brown dodal 26, Jrue Holiday pa 28 točk. Za Indiano je Tyrese Haliburton prispeval 25 točk, 10 podaj in tri skoke, Pascal Siakam pa 24 točk, sedem podaj in 12 skokov. Igralci Bostona so imeli skoraj teden dni premora po gladkem napredovanju s 4:1 v zmagah proti Clevelandu. Njihovi tekmeci so prejšnji dvoboj končali v nedeljo po sedmi tekmi proti New York Knicks.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Indiana, ki se je večkrat v dvoboju proti Bostonu vrnila po zaostanku, je v zadnjih 30 sekundah rednega dela dvakrat izgubila žogo, si jo je povrnila, a ji potem ni uspelo povešati prednosti na več kot tri točke razlike. Zato je imel Brown priložnost in jo je izkoristil za ključno trojko, ki jo je zadel z metom prek Siakama. 

Jayson Tatum
Jayson Tatum FOTO: AP

Haliburton ni uspel ujeti zadnje odbite žoge in je tekma šla v podaljšek. S trojko je Tatum 43 sekund pred koncem podaljška Bostonu prinesel štiri točke prednosti, ki je domači niso več izpustili iz rok. Derrick White jo vodstvo s polaganjem povečal na šest točk 25 sekund pred koncem in tekma z enajstimi izenačenji je bila odločena.

Boston Celtics vs Indiana Pacers
Boston Celtics vs Indiana Pacers FOTO: Sofascore.com

Pred tem je Indiana sicer povedla s 123:121, ko je vse tri proste mete zadel Haliburton, potem pa so v zadnji minuti in 46 sekundah prevladovali domači. Najprej je v 29 sekundah trojki in prosti met, za sedem točk v seriji, nanizal Tatum, Siakam in Haliburton pa sta v tem času zapravila napada gostov z izgubljenima žogama. 

"Bilo je veliko vzponov in padcev. Nismo igrali najboljše košarke. Skorajda nam je uspelo zakockati tekmo, a smo preživeli in moramo nujno naslednjič na parketu prikazati več in boljše," je povedal Brown, trikratni udeleženec tekme vseh zvezd lige.

Jayson Tatum vs Indiana
Jayson Tatum vs Indiana FOTO: Sofascore.com

Trener Pacers Rick Carlisle je prevzel krivdo za poraz, saj bi po njegovem mnenju morali dobiti dvoboj že v rednem delu srečanja. "Deset sekund pred koncem rednega dela bi moral klicati premor za posvet, po katerem bi imeli možnost za napad ter povišanje prednosti. Toda to se ni zgodilo, poleg tega pa smo naredili v zaključku še nekaj nepotrebnih napak," je pojasnil Carlisle.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagovalec tega dvoboja se bo v velikem finalu za naslov prvaka NBA pomeril z boljšim iz obračuna med ekipama Minnesota Timberwolves in Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Prvi obračun finala zahodnega dela lige bo v Minneapolisu v noči na četrtek ob 2.30 po slovenskem času.

Rick Carlisle
Rick Carlisle FOTO: AP

Izid, končnica, 3. krog:
- vzhodna konferenca, finale:
Boston Celtics - Indiana Pacers  133:128 (podaljšek)

(Boston vodi z 10 v zmagah)

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Volja
22. 05. 2024 17.39
V rednem delu je imela Indiana Pacers kar 17 izgub več ali 17 zmag manj kot Celtics, pa vendar jih je pošteno podkurila pod nogami Celticsom. 😂
Volja
22. 05. 2024 21.58