Košarka

Črnogorski moštvi premočni za slovenski: Ljubljančani praznih rok iz Bara, Novomeščani doma izgubili proti Budučnosti

Novo mesto, 08. 01. 2017 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V regionalni košarkarski ligi ABA je v 17. krogu novomeška Krka na domačem parketu izgubila z Budučnostjo (67:75), ljubljanska Olimpija pa je prav tako ostala praznih rok na gostovanju pri Mornarju iz Bara (93:70).

Krka je podaljšala niz porazov v ligi ABA. Glede na to, da so Novomeščani izgubili že devetič zapored oziroma da niso zmagali že skoraj dva meseca, so se devet krogov pred koncem rednega dela znašli v nevarnih vodah. Ob izkupičku 5-12 jih čaka ogorčen boj za obstanek v regionalnem tekmovanju.

Krka je dobro odigrala prvi polčas, še posebej drugo četrtino, v kateri je imela tudi deset točk prednosti (36:26), veliko slabše pa drugega, ko ji je pošla sapa, saj sta manjkala dva standardna igralca Matic Rebec in Erjon Kastrati. Tako so Črnogorci v tretjem delu igre vzpostavili ravnotežje, odločilno prednost pa so si priigrali na začetku zadnje četrtine (56:64). Pri domačih je odsotnost Rebca dobro izkoristil Ronald Curry, ki je bil 18 točkami prvi strelec tekme, slab strelski večer pa je imel kljub 17 točkam povratnik po poškodbi Marko Luković, ki je za dve točki metal 2:8, trojke pa 2:13.

Moštvi Uniona Olimpija in Krke sta doživeli poraza v 17. krogu lige ABA.
Moštvi Uniona Olimpija in Krke sta doživeli poraza v 17. krogu lige ABA. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Uniona Olimpije so bili brez moči na gostovanju v Črni gori in so zasluženo doživeli jubilejni deseti poraz v ligi Aba. Potem ko so leto 2016 končali z nizom štirih zmag in bili na dobri poti v zgornjo polovico razpredelnice, so novega začeli z dvema porazoma. Če so v prejšnjem krogu doma z Igokejo izgubili dokaj nesrečno, tokrat niso bili niti blizu dvema točkama.

Mornar je od štarta do cilja narekoval ritem igre in vodil na semaforju. Ob odmoru je bila razlika že 17 točk, glede na to, da je imel trener Gašper Okorn v Baru le deset igralcev (eden od njih sploh ni stopil na parket), pa je bil preobrat v nadaljevanju iluzorna želja. Na koncu je Mornar zmagal precej višje, kot je izgubil prvo tekmo v Stožicah v začetku oktobra. Mirko Mulalić je dosegel 18 točk, Jefferson jih je dodal 15, Janković pa 11.

Izida:
Krka - Budućnost 67:75 (19:20, 38:33, 55:54)
Mornar - Union Olimpija 93:70 (22:14, 49:32, 68:54)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.