Košarka

Butler v zadnjem napadu blokiral Georga, sin Mateo Dragića presenetil s prvimi besedami

Chicago, 17. 11. 2015 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V najbolj izenačenem obračunu lige NBA v noči iz ponedeljka na torek med Chicagom in Indiano so se tesne zmage veselili domači Biki (96:95). Slednji so po zaslugi obrambnega specialista Jimmyja Butlerja obranili zadnji napad gostov za zmago v Vetrovnem mestu.

Paul George je bil s 26 točkami prvi strelec tekme v Chicagu, a v zadnjem napadu za morebitno zmago gostujočih Pacers ga je zaustavil Jimmy Butler in tako poskrbel, da je zmaga ostala v United Centru. Butlerjeva blokada je bila na meji prekrška, a gostujoči trener Frank Vogel v tem ni iskal izgovorov. "Mislim, da ni bilo prekrška. Butler je pač zelo dobro odigral v obrambi," je povedal gostujoči strateg Vogel. Tekmo je zaznamovala (vnovična) poškodba Chicagovegova Derricka Rosea – slednji je bil s 23 točkami prvi strelec domačih –, a na srečo navijačev Bikov poškodba gležnja ni hujše narave. "Moj gleženj je otekel, a na srečo ni nič zlomljenega," je po tekmi povedal Rose in dodal: "Vse bo v redu.

George (desno) je poskusil za zmago Indiane, a Butler ga je z dobro obrambo zaustavil.
George (desno) je poskusil za zmago Indiane, a Butler ga je z dobro obrambo zaustavil. FOTO: Reuters

Udrihova menjava prvo ime ob veliki zmagi Memphisa
Oklahoma City Thunder je izgubila v gosteh pri nekdanjem moštvu Bena Udriha Memphis Grizzlies s 114:122, kljub 40 točkam in 14 podajam Russella Westbrooka. Pri Memphisu je bil najboljši igralec, sicer rezervist, Mario Chalmers, ki je prispeval 29 točk. Chalmers je sicer pred kratkim k Grizlijem iz Miamija prišel kot menjava za Udriha. Oklahoma je igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Kevina Duranta.

Goranu Dragiću se je v Miamiju pridružila tudi družina
Slovenskemu košarkarju v ligi NBA Goranu Dragiću so se, po pisanju časopisa Sun Sentinel, ob koncu tedna v Miamiju pridružili soproga Maja, dveletni sin Mateo in trimesečna hčerka Viktoria, kar mu bo morda pomagalo k boljši igri. Družina je prispela v nedeljo zvečer in Dragić je za Sun Sentinel povedal, da so takoj vsi zaspali zaradi časovne razlike in spet je bil sam v hiši. Vendar le tja do 4. ure zjutraj v ponedeljek, ko se je družina prebudila. Košarkar ekipe Miami Heat je hči Viktorio videl le en dan takoj po rojstvu v Sloveniji, sedaj pa se mu zdi že povsem drugačna in je vesel, da bo imel na voljo veliko časa skupaj z njo. Sin Mateo pa ga je navdušil, ker je že začel govoriti. "Kot vsi otroci, se spreminjata. Zelo hitro se razvijajo. Ko sem odšel, je Mateo govoril po eno besedo, zdaj lahko govori in to je čudovito," je še dodal Goran Dragić.

Dragić je na Floridi pozdravil svojo družino.
Dragić je na Floridi pozdravil svojo družino. FOTO: Aljoša Kravanja

Liga NBA, izidi:
Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 86:92
Chicago Bulls - Indiana Pacers 96:95
Houston Rockets - Boston Celtics 95:111
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 122:114
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 93:80
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 120:101

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojadebelarit
17. 11. 2015 20.29
Pišete o tem kako je Butler ustavil Georgea a sliko pa prlimate zravn od dellavedove. Res ste majstri.
Mojebesedesozakon
17. 11. 2015 17.13
+2
Da bo le govoril tako lepo kot očka.