Košarka

Cibona v Zagrebu za 11 točk premagala zeleno-bele

Zagreb, 05. 10. 2017 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V regionalni ligi ABA so košarkarji Petrola Olimpije v drugem krogu na gostovanju v Zagrebu izgubili proti Ciboni s 85:96. Najboljši strelec ljubljanskega moštva je bil Jordan Morgan s 26 točkami.

Ljubljanski košarkarji so sezono v regionalni ligi Aba odprli s tesno domačo zmago nad Igokeo, na svojem prvem gostovanju pa so morali priznati premoč zagrebški Ciboni. Ljubljanski košarkarji so prevladovali v prvi četrtini. Že v četrti minuti so izsilili drugo osebno napako pomembnega domačega člena Luke Žorića, največjo prednost pa so si priigrali v šesti minuti (21:16). A gostitelji so bili zelo "revolveraško" razpoloženi, v prvih desetih minutah so zadeli kar sedem od 11 metov za tri točke, medtem ko so Ljubljančani igrali nekoliko bolj raznovrstno in prvo četrtino dobili s 30:28.

V drugi četrtini so bili večji del povsem enakovredni, v sami končnici pa so popustili in Zagrebčani so jim ušli na osem točk (44:52). Največje težave jim je povzročal izkušeni Marko Tomas, ki je pred dnevi okrepil zagrebške volkove, hrvaški reprezentant jim je v prvi polovici tekme nasul 16 točk.

V drugi polovici tekme izbranci Gašperja Okorna niso bili kos Zagrebčanom, ki jih vodi nekdanji igralec Olimpije ter selektor slovenske izbrane vrste Slobodan "Piksi" Subotić. Že v šesti minuti nadaljevanja so si priigrali zaostanek 14 točk (57:71), tega primanjkljaja pa vse do konca tekme niso mogli nadomestiti. V 33. minuti so se Zagrebčanom približali na osem točk (71:79), bližje pa niso mogli. V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Jordan Morgan in Gregor Hrovat. Prvi je 26 točkam dodal še 12 skokov, drugi pa je dosegel 17 točk. Petrol Olimpija bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 8. oktobra, gostila srbsko Crveno zvezdo.

Trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.
Trener Petrola Olimpije Gašper Okorn. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Cibona - Petrol Olimpija 96:85 (28:30, 52:46, 75:67)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.