Košarka

Cinkarna Celje tretjič zapored do trojne krone

Celje, 23. 04. 2024 19.05 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarice Cinkarne Celje so dvajsetič postale državne prvakinje. V finalni seriji so premagale Triglav Kranj s 3:0. Danes so bile pred domačimi gledalci boljše z 68:50 (17:7, 33:21, 60:40).

Košarkarice Cinkarne Celje so pred tem dobile tudi regionalno ligo Waba.
Košarkarice Cinkarne Celje so pred tem dobile tudi regionalno ligo Waba. FOTO: Denis Čeh ŽKK Cinkarna Celje

Za Celjanke je to trinajsti zaporedni naslov državnih prvakinj in hkrati tretja sezona v nizu s tremi naslovi. Osvojile so tudi slovenski pokal in regionalno ligo Waba.

Cinkarna Celje je vseh trinajst zaporednih naslov državnih prvakinj osvojila proti Triglavu, prav vse te finalne serije pa je zaključila z izidom 3:0. Izjema je le sezona 2019/20, ki je bila prekinjena zaradi pandemije, Celjanke pa so bile proglašene za državne prvakinje.

Cinkarna Celje je sezono zaključila z vsega enim porazom v vseh tekmovanjih. V ligi Waba jo je v rednem delu premagala Budućnost. V državnem prvenstvu je dobila vseh 26 tekem, pet zmag je vpisala še v slovenskem pokalu ter 19 v regionalnem tekmovanju. Njen skupni izkupiček je torej 50-1.

Najboljša igralka finala 1. SKL je bila 28-letna brazilska reprezentantka v košarki 3 na 3 Thayna Silva (180 cm), ki je imela v finalu povprečni statistični indeks 24,3.

Ob koncu sezone je bila prva strelka prvenstva Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), najboljša pri podajah in ukradenih žogah Blaža Čeha (Cinkarna Celje), po blokadah Niyah Becker (Cinkarna Celje) in v skokih Alexandra Perez (Domžale).

Odzivi po novi lovorik Celjank

 

 "Čestitke igralkam, strokovnemu štabu, upravnemu odboru kluba in navijačem Florijanom za izjemno uspešno sezono. V čast mi je bilo trenirati te izjemne in nadarjene košarkarice," je dejal trener Damir Grgić. 

 

Najboljša strelka državnega prvenstva Mojca Jelenc je pristavila: "Tudi to zadnjo tekmo smo odigrale, tako kot smo se dogovorile. Predvsem ekipno in zbrano. Ponosna sem na celotno ekipo, strokovni štab, zahvalila pa bi se tudi zvestim navijačem Florijanom, ki so nas glasno spodbujali."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.