Košarka

Kralju in njegovim podanikom pripravljajo sprejem za vse čase: Cleveland je na nogah

Cleveland, 22. 06. 2016 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Clevelandu se obeta še ena neprespana noč. Košarkarska ekipa Cleveland Cavaliers se bo v sredo podala na veliko parado, ki bo ohromila "najbolj slovensko mesto" v Združenih državah Amerike.

Pokal Larryja O'Briena je James visoko v zrak dvignil že na letališču.
Pokal Larryja O'Briena je James visoko v zrak dvignil že na letališču. FOTO: AP

Letnica 1964 bo v središču velike proslave, ki jo v Clevelandu pripravljajo zmagoviti košarkarski ekipi Cleveland Cavaliers. Konjeniki so po več kot 50 letih prekinili "prekletstvo", ki je viselo nad rudarskim mestom s številčnimi slovenskimi priseljenci. Med posebnimi povabljenci bo zato tudi nekdanji podajalec Cleveland Browns Bernie Kosar. Igralec domačega moštva ameriškega nogometa madžarskih korenin bo še en znak, da je "prekletstva" konec, saj ga izvrstnemu nogometašu toliko let nazaj skupaj s soigralci ni uspelo prekiniti, zdaj pa bo lahko s košarkarji dobil vsaj delno zadoščenje. Na ulicah Clevelanda pričakujejo več kot sto tisoč ljudi, nekateri so se na najboljša mesta začeli postavljati že dan prej, potem ko so LeBrona Jamesa in soigralce huronsko pozdravili že ob ponedeljkovem pristanku na letališču. Parada se bo v sredo začela ob 11. uri dopoldne po lokalnem času na trgu poleg Quicken Loans Arene, kjer je v nedeljo divjala nora zabava po odločilni zmagi na sedmi tekmi finala lige NBA. Cavaliers so proti branilcem naslova Golden State Warriors zaostajali z 1:3 v zmagah in uspeli spisati zgodovino - nobena ekipa se v finalu lige NBA ni uspela vrniti po takšnem zaostanku.  

Košarkarjem skupaj s prvim zvezdnikom Jamesom, ki je ob povratku v domačo ekipo iz Miami Heat obljubil, da bo Clevelandu prinesel naslov, mesto pripravlja kraljevski sprejem. Igral bo tudi priznani orkester Ohio State, ki bo ekipo spremljal do velike javne površine pri Mall B, kjer bodo igralci nagovorili občinstvo. Po tem, ko je Konjenike pozdravilo okoli 10.000 navijačev na letališču Hopkins International, organizatorji pričakujejo vsaj desetkrat toliko ljudi ob glavnih ulicah. Razen vsakoletne parade ob dnevih Svetega Patrika takšnega dogodka v mestu ne pomnijo od leta 1995, ko so se poklonili bejzbolski ekipi Cleveland Indians.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1285812
23. 06. 2016 10.53
Evo. Utišal vas je vse! Od zdaj naprej King LeBlock.
Iniesta
22. 06. 2016 12.34
+15
lebron je res neverjeten in privoščim tako njemu kot Cavs-om ta popolnoma zaslužen naslov ...
Peter Selan 1978
22. 06. 2016 17.01
-7