Košarka

Clippersi povzročajo težave prvakom, Houston izločil Utah

Oakland, 25. 04. 2019 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V končnici lige NBA imajo aktualni prvaki v 1. krogu več težav, kot so jih pričakovali. Bojevniki iz Golden Stata so izgubili domačo tekmo, a v seriji z Los Angeles Clippersi vodio s 3:2 v zmagah. Houston je s 4:1 v zmagah izločil Utah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji Golden State Warriors, ki so v zadnjih štirih letih kar trikrat osvojili naslov prvaka lige NBA, so v domači dvorani v Oaklandu iz rok izpustili priložnost za preboj v drugi krog končnice proti Los Angeles Clippersom. Slednji so v gosteh na peti tekmi 1. kroga končnice slavili s 129:121 in v boju na štiri zmage zaostanek znižali na 2:3.

Kevin Durant je bil za dvakratne zaporedne prvake NBA sicer najboljši strelec s 45 točkami v 41 minutah, a je imel premalo pomoči v soigralcih na čelu s Stephenom Curryjem, ki je zbral 24 točk ob metu iz igre 7-15. Na drugi strani Clippers niso imeli možnosti za napake, največjo razliko pa so naredili v drugi četrtini, ko sta na sceno stopila Lou Williams (33 točk) in Danilo Gallinari (26).

"Če želiš zmagati proti ekipi, kot je Golden State, je treba vseh 48 minut igrati 100-odstotno in to nam je danes tudi uspelo. Dokazali smo, da je mogoče premagati prvake. Zavedamo se, kaj moramo storiti na šesti tekmi," je po odmevni zmagi dejal Williams.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Houston Rockets pa so v prvem krogu končnice zahodne konference proti Utah Jazz potrebovali le pet tekem, da so si priigrali napredovanje. V boju na štiri zmage so peto tekmo pred domačimi navijači dobili s 100:93 in se v konferenčni polfinale uvrstili s 4:1 v zmagah. James Harden, najkoristnejši igralec (MVP) lanske sezone NBA, je bil prvi strelec teksaške ekipe s 26 točkami, pri gostih je bil prvi strelec Royce O'Neale (18 točk). Rakete so si tako že zagotovile pričakovani obračun proti Golden Statu, ki pa je presenetljivo pred domačimi navijači izpustil iz rok prvo priložnost za napredovanje proti LA Clippers.

Izida, končnica, 1. krog:
- zahod:
Houston Rockets - Utah Jazz                  100:93
- Houston se je uvrstil naprej s 4:1 v zmagah;

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 121:129
- Golden State v zmagah vodi s 3:2;

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.