Košarka

Črna Gora se je znesla nad Belorusi, ki so jim preglavice že v začetku povzročali koši

Minsk, 26. 11. 2017 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
0

Potem, ko je Slovenija odpravila Belorusijo in si je Španija zagotovila zmago nad Črno Goro sta se poraženki prvega kroga srečali v Minsku. Če so Belorusom v začetku ponagajala tehnične težave, pa so jih v še večjo krizo pahnili Črnogorci, ki so slavili s kar 91:67.

Tekma v Minsku se je začela z zamudo zaradi težav z enim od košev, ki so ga v Palači športov morali zamenjati. Po več kot enournem čakanju so organizatorji le priskrbeli vse potrebno za začetek tekme.

Slovenci so na petkovi tekmi brez težav odpravili Beloruse (87:74).
Slovenci so na petkovi tekmi brez težav odpravili Beloruse (87:74). FOTO: Damjan Žibert

Zmeda s katero se je začela tekma je očitno vplivala na domačo izbrano vrsto, ki je morala v začetnih minutah prve četrtine priznati premoč Črnogorcem. Ti so tako povedli za kar deset točk (12:2) visoko prednost pa niso spustili vse do konca obračuna. V drugi četrtini so gostje svojo prednost le še povišali, tudi po zaslugi metov za tri točke, pri tem pa ustvarili kar šestnajst točk razlike. Prvi del so z metom za dve točki zaključili Belorusi, Vitali Ljutič pa je nekoliko omilil poraz beloruske izbrane vrste v prvih dvajsetih minutah (55:31). 

V začetku druge polovice tekme so si domači le priborili nekoliko boljšo razliko in v začetnih minutah zadeli pet točk več od Črnogorcev ter dobili tretjo četrtino, vendar pa je bilo vodstvo gostov tako veliko, da bi bila misel na preobrat skorajda nemogoča. V zadnji četrtini so tako Črnogorci svoj primat le še potrdili in se veselili prve zmage s 91:67.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, 2. krog:

Belorusija ‒ Črna gora 67:91 (16:24, 15:31, 18:14, 18:22)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.