Košarka

Diaw: Vedeli smo, da je obramba ključ do uspeha!

Madrid, 11. 09. 2014 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski košarkarski reprezentant Boris Diaw je po napredovanju v polfinale svetovnega prvenstva priznal, da so natančno vedeli kaj jih čaka v četrtfinalnem dvoboju in stavili na trdo obrambo.

Boris Diaw
Boris Diaw FOTO: Reuters

Španska košarkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu doživela četrtfinalni brodolom. Krivci so Francozi, ki so jih pred nabito polnimi tribunami, na domačem prvenstvu, premagali s 65:52 in jim prizadejali enega najhujših porazov v zgodovini evropskega 'sanjskega moštva'. "Španija je velika reprezentanca, ob tem gostitelj svetovnega prvenstva in vedeli smo, da nam bo težko. A na dvoboj smo po ogledu videoposnetka prvega obračuna gledali nekoliko drugače. Skrbno smo si ogledali naše napake in videli, da smo jih sposobni premagati," je po napredovanju v polfinale SP povedal Boris Diaw.

"Odigrali smo zelo dobro v obrambi, saj nam je bilo jasno, da brez tega ne moremo narediti koraka naprej. Tudi, ko so v 3. četrtini zaigrali zelo dobro in nas ujeli, smo bili prepričani, da lahko s trdo obrambo zmagamo," je nadaljeval Diaw. Francozi so zadnjo četrtino dobili s 23:9, eden ključnih mož velike zmage pa je bil Rudy Gobert, ki je praktično brez napak pazil na Paua Gasola.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aleksandar22
11. 09. 2014 15.10
+3
Bravo Srbija bravo Francija.. Srb sem ne da se hvalim samo hočem povedat da je lepo da imamo tudi podporo držav iz bivše Jugoslavije samo če smo realni ne moremo sanjati kak bo Srbija prišla v finale nisem reko da nebo nisem reko da bo samo prvo je treba Francijo zmagat to pa tudi nebo lahko sigurno če se menimo o zmagi je mogoče lažje zmagat Francijo kot pa da bi domačine Špance.. Še enkrat svaka čast Srbiji samo prvo je treba zmagati Francijo potem pa šele gledat medaljo. Za ZDA pa tudi kje piše da bojo oni 100% v finalu? Kaj če se zgodi čudež in jih Litva zmaga, čudeži se dogajajo sploh pa v športu. Pa brez zamere samo mnenje povem, lep dan vsem !
whatever girl mb 1
11. 09. 2014 12.07
+12
Bravo francozi, lepa tekma. Dobro, da niso španci zmagali. Upam pa, da bodo zdaj srbi razbili francoze, da se vidi, kaj zmore balkanska košarka. Ps: Čestitke našim pubecom za sedmo mesto, to je lep dosežek.
Vlado Rasinec
11. 09. 2014 11.50
+6
Končno je Francija pokazala da so boljši..čestitke..
Skrivnost_85
11. 09. 2014 11.29
+7
masa dela svoje