Košarka

Bo Dallasova neutrudna kampanja 'Pravi MVP' na koncu neuspešna?

Dallas, 13. 04. 2024 13.29 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Redni del sezone NBA se bo zaključil v kratkem. Dallas si je zagotovil peto mesto na zahodu in obračun z LA Clippersi v prvem krogu končnice. Za relativno uspešen dosedanji del sezone in predvsem odlično igro v drugem delu sezone je seveda najbolj zaslužen slovenski zvezdnik Luka Dončić. Praktično vsi v Dallasu so prepričani, da si zasluži osvojitev naziva najkoristnejšega košarkarja rednega dela sezone, podporo pa mu je pod sloganom 'Pravi MVP' izkazalo tudi vodstvo moštva.

Za dobitnike številnih nagrad po koncu sezone glasujejo številni novinarji, ki v Ameriki podrobno spremljajo ligo NBA. Poteza Dallas Mavericksov vsekakor ni nenavadna, saj so v preteklosti številni klubi podpirali svoje košarkarje v želji, da prejmejo naziv, ki dobitniku v ligi NBA zagotavlja poseben statusni simbol. V minulih letih je na ta način najbolj izstopal športni direktor Philadelphie Daryl Morey, ki je v minulih treh sezonah zelo jasno, glasno in predvsem javno navijal za to, da ta naziv prejme Joel Embiid

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvih dveh poskusih mu ni uspelo, lani pa je njegov ljubljenec vendarle prejel to prestižno nagrado. Vse bolj jasno je, da bo kljub neverjetni sezoni, v kateri je rušil rekord za rekordom, tudi Luka Dončić moral počakati še kakšno leto. Uradna spletna stran lige namreč že celotno sezono redno posodablja seznam favoritov za osvojitev nagrade in Dončić se je do zdaj vedno znova znašel za dvakratnim MVP-jem Nikolo Jokićem, večji del sezone pa tudi za košarkarjem Oklahome Shaijem Gilgeousom Alexandrom. S statistiko, ki jo Dončić letos vpisuje (v povprečju 34 točk, 9 skokov, 10 podaj), bi bil v marsikateri pretekli sezoni izrazit favorit za to nagrado, a letos še enkrat znova blesti predvsem izjemni center Denverja. Poleg 26 točk, v povprečju dosega 12 skokov in 9 podaj, je bolj izkušeni Srb največjo prednost ustvaril predvsem pri učinkovitosti meta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bo Luka Dončić letošnje predstave nadaljeval tudi v prihodnjih sezonah in jih celo izboljšal, bo kipec v podobi najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana zagotovo prejel. Letos mu to, glede na vsa namigovanja medijev v Ameriki, najverjetneje žal ne bo uspelo. Za to pa vsekakor nihče ne bo mogel kriviti njegovega moštva ali soigralcev, saj velika večina košarkarjev v ligi NBA o tako javni podpori lahko zgolj sanja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
13. 04. 2024 20.07
+1
Embiid si od prvih 5ih kandidatov zagotovo najmanj zasluži naziv
blef
13. 04. 2024 19.45
+2
En velik cirkus. Zame je pravi MVP Luka pika. Po moje bo letos Jokič čeprav bi moral biti lansko leto. Tudi letos je Jokič blizu ampak Luka je za moje pojme letošnji izbor. Jokiču gre v prid samo samo boljši procent metov. Luka ima večinoma dva na sebi. Jokič enega in v večini primerov manjšega. Pol pa primerjaj procent metov.
nvmlekdo
13. 04. 2024 19.45
-1
Ja Jokic je dober, ni pa boljsi od Doncica. MVP bo pa itak dobil Shai, ker je pac temne rase :P
Podlesničar
13. 04. 2024 19.40
-1
Svašta, očitno se da tudi ta naziv kupit, čeprav igra ni na tem nivoju.
dadinho10
13. 04. 2024 19.20
da bo kljub neverjetni sezoni, v kateri je rušil rekord za rekordom koliko nas zna nasteti katere to rekorde je rusil? Vsaka cast Luki, vendar je letos pac Jokic za malenkost boljsi... .Dallas je predvsem v zadnjem casu dvignil formo in sebe na lestvici, ki je velikega pomena za MVP... Do zadnje 1/4 je bil Dallas celo na meji play in-a, ker so pac ekipe dosti skupaj..... Tudi Denver je porazom sinoci iz prvega padel kar na tretje mesto in si malce zakompliciral situacijo..... Luka ce ponovi tako sezono (ostali pa so tu v teh okvirjih, pa bo Dallas med top 4 zahoda), bo Luka drugo leto osvojil ta laskavi naziv.
Apoteka
13. 04. 2024 17.57
Bo,tale NBA je seveda navaden cirkus.
Volja
13. 04. 2024 17.52
Ne bo neuspešna. Nekdo bo MVP. Upam, da bo MVP res LD77.
M_teoretik
13. 04. 2024 16.38
+1
Zame je! Briga me kuhna v ozadju!?
JK123
13. 04. 2024 15.12
+5
Po videnem sta lahko MVP samo Jokić in Dončić, ampak tisti, ki glasujejo, Dončića nimajo tako zelo radi. Ko je dosegel 73 točk, so, namesto da bi mu ploskali, krivili slabo obrambo. Pa je dosegel 73 brez podaljškov in s samo 33 meti iz igre.
Caseino123
13. 04. 2024 14.49
+4
Vsekakor, ampak Luka ima povprečje skoraj 35p tripple double, so 5.na zahodu Philadelphia ob Embidu je bila 7! ma- ampak enostavno NBA SI ni dovolil podelit nagrade Jokicu 3zapored, oa jih je z novim prstanom utišal. Ja politika NBA ima Močan učinek pri izbiri "novega obraza" in beli Evropejci tja ne spadajo #dejstvo. Lahko delamo argument zakaj ni MVP ampak se bomo spotikali. Če kdo spremlja ESPN- ko sonLuki bile namenjene besede bi*** a&$ wh!73 boy ujete n kameri (večina stvari niti ni-proti Luki, Jokerju,...in ko Barkley-ki je super razgledan želel to izpostavit je bil 6x preglašen s strani ShaqA in voditelja ko je zgolj to želel izpostavit, da ni prav. No na koncu pa Shaq (ki "ima vedno prav" pride z teorijo-da je belcu lahko izrečeno karkoli in to ni ra***em) #vse je na tubu, preverite oddajo. Je pa javna tajna oz.zgolj še javna, da je b Evropejce dovoljeno žalit od A do Ž, od staršev itd,... ampak to je NBA kar pa je javna tajna da igralci Luka, Joker o tem ne govorijo niti ne odgovrajajo na ta vprašanja novinarji pa jih ne zastavljajo. Bolj kot na tubu te stvari obstanejo na "&rumb+u" in pretrese vas lahko kaj se govori enim, Luka, Nikola pa sta deležna res grdih grdih grdih žalitev na podlagi neke barve. Za to ne vem ali imata anekse v pogodbi da o tem ne smeta govorit ali se tega enostavno zaavedata-ampak glejte podcaste kjer brez problema letijo stavki milky boys, white weak croussant, w bi*** slu* v PODCASTIH. Js mislim, da Luka je v igri, Embiid ne, v igri je Joker in pa Shai (OKC na prvem mestu in mislim da n vo napake če pobere nagrado). Želel pa sem opozoriti na dejstvo, ki je v NBA PRISOTNO 80+ let on God Forbid even to akbowledge it (se ga zavedati). Besede pa so skrbno izdrano in temeljivo na factih- poglejte podcaste in ESPN s Shaqom in Barkleyem. So pa ZDA v obdobju kjer otroke učijo (lahko pa zgolj iščete prvih 5 - 20 zadetkov ki trdijoda R proti Asian American, African American, Latino American, Indian (mohawk mislim) Americans obstaja ampak ZGOLJ s strani belcev-danes so po barvi poimenovani zgolj belci ostali pa so zgoraj našteti. In to se je zakoreninilo v njihovo kulturo-na vseh področjih. Če ni Luka ali Joker v duhu borbe izrekla besedo na N bi za vedno letela iz NBA-kar pa govore njima med tekmami pa lahko poiščete sami.
Amor Fati
13. 04. 2024 14.25
-9
Kaj mu to koristi? Ena slaba serija v končnici in je out.
CestniKolesar370Wattov
13. 04. 2024 14.33
+5
Se pravi ima taksne pogoje, kot vsi ostali igralci v nba. Genij.
Bofur
13. 04. 2024 14.16
+11
Pač Dallas ni med najbolj priljubljenimi klubi v ZDA ... To je dejstvo. Gre za glasovanje, ki je pristransko seveda ... ne upoštevajo se samo statististični podatki.
CestniKolesar370Wattov
13. 04. 2024 14.31
+3
A ti resno mislis, da je Denver bolj popularna ekipa, kot pa Mavsi? Namig: ni ne.
Bofur
13. 04. 2024 14.14
+1
MajaZzz
13. 04. 2024 14.11
-7
Niti kapce in gate z napisom pravi MVP ne bodo pomagale.