Košarka

Dobra novica za Dragićeve Heat: Valančiunas s poškodbo nič več v polfinalu vzhodne konference

Miami, 08. 05. 2016 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Miamija so se po porazu na tretji tekmi konferenčnega polfinala vzhoda znašli v zaostanku z 1:2 proti Torontu, a dobra novica zanje je ta, da za Kanadčane v polfinalu ne bo več nastopil litovski center Jonas Valančiunas, ki se je poškodoval prav na tretji tekmi.

Jonas Valančiunas je staknil poškodbo gležnja, zaradi česar je moral zapustiti parket na tretji tekmi. Litovski center je pomemben člen kanadskega Toronta, v letošnjem rednem delu sezone je v povprečju beležil kar 12,8 točk in 9,1 skokov na tekmo. Še bolje gre 24-letniku v sami končnici: na desetih tekmah v povprečju beleži 15 točk in kar 12,1 skokov. Nedvomno bo odsotnost 213 centimetrov visokega centra z mehko roko pustila veliko vrzel pod košem Toronta, kar bi košarkarji Miamija lahko izkoristili s številnimi prodori, predvsem pa to velja za Dwyanea Wadea in slovenskega reprezentanta Gorana Dragića. Miami Heat četrta tekma čaka v noči na torek, ko bodo na domači Floridi skušali serijo izenačiti na 2:2. 

Valančiunas je staknil poškodbo gležnja, ki ga bo za nekaj časa oddaljila od parketa.
Valančiunas je staknil poškodbo gležnja, ki ga bo za nekaj časa oddaljila od parketa. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dostojevski II
09. 05. 2016 16.55
V drugi četrtini se je pri Miamiju poškodoval prvi center Hassan Whiteside, pri Torontu pa v tretji četrtini Jonas Valanciunas, ki do konca tekme nista več stopila na parket......... TUDI MIAMI JE GOTOF !!! Če Whiteside ne bo več nastopal je maksimalni doseg zmaga na Torontom. Proti Clevelandu pa so povsem brez možnosti.
srboj
08. 05. 2016 22.57
+10
To je mozno samo tu.. poškodba dobrega športnika, je dobra novica ?!