Košarka

Nelson: Dončić je pripravljen na ligo NBA, a tudi velikani evropske košarke so potrebovali leto ali dve

Ljubljana, 05. 06. 2018 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik franšize Dallas Mavericks Donnie Nelson je prepričan, da je Luka Dončić kljub 19 letom pripravljen na ligo NBA, a opozarja, da gre čez Lužo za drugačno tekmovanje in da so tudi drugi evropski velikani, med katerimi kot najboljšega izpostavlja Dirka Nowitzkega, potreboval leto ali dve, da se privadijo na način tekmovanja v ZDA.

Donnie Nelson je dejal, da si na naboru, ki bo 21. junija v Brooklynu, želijo dobiti mladega košarkarja, ki se bo pridružil ostalim mladim, s katerimi bodo gradili ekipo za prihodnje sezone.
Donnie Nelson je dejal, da si na naboru, ki bo 21. junija v Brooklynu, želijo dobiti mladega košarkarja, ki se bo pridružil ostalim mladim, s katerimi bodo gradili ekipo za prihodnje sezone. FOTO: AP

"Gre za košarkarja, ki izvrstno igra v Realu, v evropski verziji lige NBA, denar pri morebitnem odhodu v ligo NBA ni vprašanje. Vprašanje je, ali je pripravljen ali ne. Tako kot je bilo, ko smo se odločili za Nowitzkega. Takrat je bil mlad, tako da so se pojavljali dvomi, ali se je odločil pravilno ali je prišel prezgodaj. Potreboval je dve leti, da se je navadil in najverjetneje je najboljši evropski igralec, ki smo ga kdaj imeli v ligi NBA. Zagotovo tudi Luka kot njegova družina in agent razmišljajo podobno kot takrat Dirk," je o slovenskemu čudežnemu dečku Luki Dončiću razlagal predsednik in generalni direktor franšize Dallas Mavericks Donnie Nelson

Nekdanji košarkar je dejal, da so Dončića letos budno opazovali. "Videl sem ga igrati nekajkrat tekom leta. Spremljali smo ga precej časa in kar je storil pri teh letih je brez primere. Ne le v Real Madridu, temveč tudi zlata kolajna z reprezentanco," je pristavil dobro obveščeni Nelson. Pa je Dončić pripravljen na ligo NBA? "Zagotovo. Gre le za to, da je tu vse skupaj na drugačni ravni. Tudi velikani evropske košarke so potrebovali leto ali dve, da so se privadili. Dirk je tako potreboval dve leti," je pojasnil 55-letnik. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
05. 06. 2018 20.33
+1
Odvisno v katere roke bo prišel. Vsekakor ima potencial za enega največjih. Če bo imel podoben razvoj kot Goran.., njegove meje so višje.
dr.Megla
05. 06. 2018 17.14
+1
10 kil gor, dobit mora mišice, 2 leti bo mala minutaža, upam, da ne obupa, probat ni greh
tedoVV2HCmedo
05. 06. 2018 16.11
-2
Jasno, v evropski košarki sodniki piskajo za vsak dotik, v NBA pa skoraj nikoli. Zato se mora navaditi, da bo deležen več porivanja, vlečenja, udarcev.
murate
05. 06. 2018 16.46
-2
tudi v NBA niso vsi tekmovalci vrhunski,luka je sposoben in pripravljen igrati v NBA vprašanje pa je kakšno vlogo in do kje lahko napreduje.Vsak napredek se enkrat ustavi.