Košarka

Dončić na kvadrat: Luka blesti na parketu, Saša pa ob igrišču niza zmago za zmago

Ljubljana, 18. 01. 2017 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjem obdobju je v središču pozornosti javnosti talentirani slovenski košarkar Luka Dončič, ki blesti pri madridskemu Realu. Malo bolj v senci žarometov pa je njegov oče Saša, nekdanji reprezentant, ki zelo uspešno kot trener vodi člansko moštvo Ilirije.

Luka Dončić je pogosto na naslovnicah španskih časnikov, saj odično igra za Real tako v španskem prvenstvu, kot v Evroligi. Tako je bil sedemnajstletni košarkar drugič v zadnjem mesecu izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) kroga v Evroligi. Njegov oče Saša pa je bil deležen pozornosti časnika Gigantes del Basket. Saša Dončič ima za seboj pestro kariero, igral je v slovenski članski reprezentanci in kopici slovenskih klubov (Olimpiji, Krki, Laškem Slovanu, itd), sedaj je trener prvega moštva Ilirije. In njegovi trenerski uspehi so vzbudili pozornost omenjenega časnika.

Na klopi Ilirije je nanizal izjemno serijo zmag. Ilirija je lani nastopala v tretji slovenski ligi, a jo je Dončič pripeljal v drugo ligo, takrat je nanizal deset zaporednih zmag v drugem delu tekmovanja. Ilirija nastopa v tej sezoni v drugi ligi in je na prvem mestu, brez poraza. Ilirija je nazadnje v derbiju za prvo mesto premagala moštvo iz Sežane in je z 22 točkami in 11 zmagami na prvem mestu lestvice. Pri Gigantes so zapisali, da je v skupnem seštevku to že 38. zmaga zapored, odkar je Dončič prevzel moštvo. Ilirija je na dobri poti, da se prebije v prvoligaško konkurenco, v moštvu pa igrajo recimo tako izkušeni igralci kot so Jasmin Hukić, Goran Jagodnik in Stipe Modrić.

Luka (levo) in Saša (desno) Dončić.
Luka (levo) in Saša (desno) Dončić. FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZelenGrm
19. 01. 2017 14.31
+4
prihodnost slovenije!