Košarka

Dončić: Naslednji tekmi s Sacramentom bosta izjemno pomembni

Utah, 26. 03. 2024 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallasa so z drugo zaporedno zmago nad Utahom v zadnjih šestih dneh naredili velik korak k neposredni uvrstitvi v končnico, čeprav teksaško franšizo do konca rednega dela lige NBA čaka še 11 zelo zahtevnih preizkušenj. Zanimivo bo spremljati predvsem troboj Dallas - Sacramento - Phoenix v boju za tisto želeno šesto mesto, saj so omenjena moštva po zadnjih tekmah z 42 zmagami izenačena na lestvici zahodne konference.

Zasedba Phoenix Suns ima sicer ob odigrani tekmi več ob enakem številu zmag kot Dallas in Sacramento (42) tudi poraz več (30) od omenjenih tekmecev na zahodu. A glede na spored preostalih obračunov rednega dela tekmovanja je jasno, da bomo spremljali neizprosen boj v želji za izpolnitev osnovnega cilja, kar neposreden preboj v končnico najmočnejše košarkarske lige na svetu nedvomno je.

"Zmagi proti Utahu sta potrdili, da se raven naše pripravljenosti v zadnjem obdobju vzpenja. Vesel sem vsake zmage v gosteh, toda zdaj prihajajo še težje preizkušnje. Naslednji zaporedni tekmi proti Sacramentu bosta zagotovo ponudili odgovor, do kod lahko sežemo v rednem delu tekmovanja. Želje oziroma cilji so jasni, vse ostalo pa bo odvisno od nas igralcev, ki držimo niti igre v svojih rokah," je po 42. zmagi v sezoni dejal prvi strelec Dallasa Luka Dončić, ki je 29 točkam dodal še 12 skokov in 13 podaj.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S pomembno zmago je Dallas (42-29) še naprej v ogorčenem boju za neposredno uvrstitev v končnico. Trenutno je sedmi z enakim izkupičkom kot šesti Sacramento Kings (42-29). Tik pred njima sta zasedbi Los Angeles Clippers (44-27) in New Orleans Pelicans (44-27), za omenjeno četverico pa so – kot že omenjeno – osmi Phoenix Sunsi (42-30) in deveti Los Angeles Lakersi (39-32).

Statistični učinek Luke Dončića ob gostujoči zmagi Dallasa nad Utahom
Statistični učinek Luke Dončića ob gostujoči zmagi Dallasa nad Utahom FOTO: Sofascore.com

"Vedno je težko igrati proti Sacramentu in njihovim navijačem. Imajo veliko odličnih igralcev in ti tekmi bosta zelo zahtevni. Moramo držati skupaj vseh 48 minut in igrati fizično," je bil poln hvale na račun naslednjih tekmecev teksaške franšize slovenski reprezentančni kapetan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
26. 03. 2024 13.42
+2
Brez dobre obrambe bo proti Sacramentu zelo težko. Treba bo na zobe in v zobe.