Košarka

Dončić: Takšne tekme še pred kratkim ne bi dobili

San Antonio, 20. 03. 2024 07.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luka Dončić na teksaškem derbiju v San Antoniu ni imel "običajnega" strelskega večera s "+ 30 točkami". Ljubljančan se je na gostovanju pri ekipi, ki zavzema rep tabele, zaustavil pri 18 točkah, a se kljub temu lahko pohvali z novim trojnim dvojčkom, saj je imel še 10 skokov in kar 16 asistenc. To je bil že njegov 18. v sezoni in s tem je zrušil svoj osebni rekord.

Luka Dončić je navkljub skromnejšemu strelskemu večeru, San Antoniu je v 40 minutah zabil 18 točk, zaznamoval večer v teksaškem derbiju. Spoštljivih 16 asistenc govori o tem, da se je prepustil kolektivu in soigralce hranil z uporabnimi žogami, medtem ko je "ugotovil", da to ni ravno njegov (strelski) večer. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da je (bo) pustil pečat v statističnih beležnicah, pa je poskrbel v prvem polčasu teksaškega dvoboja v San Antoniu, ko je podelil 11 podaj, kar je izenačitev njegovega rekorda po asistencah v prvem polčasu. Dallas je sedaj eno mesto na lestvici oddaljen od neposredne uvrstitve v končnico ter ima le zmago manj ter poraz več od Sacramenta, ki je na šestem mestu. Mavericks so dosegli drugo zmago v nizu, na prejšnji tekmi so premagali branilce naslova Denver Nuggets.

Pomembna je bila le zmaga in dosegli smo jo. Meni ni šlo v napadu, so pa se izkazali drugi soigralci. Imamo zelo močno ekipo Luka Dončić po teksaškem obračunu

"Fantje so opravili veliko delo. Kyrie Irving nas je vlekel v napadu, odlično sta pomagala Maxi Kleber in Dante Exum, tako da smo imeli dovolj razpoloženih posameznikov v napadalnih akcijah," je zbrane novinarje po pomembni zmagi v boju za končnico sprva nagovoril Luka Dončić, ki ni želel govoriti o skromnejšem strelskem večeru, več pozornosti je želel ponuditi učinku soigralcev. 

San Antonio Spurs vs Dallas Mavericks
San Antonio Spurs vs Dallas Mavericks FOTO: Sofascore.com

"Ni treba izgubljati besed zaradi mojega slabega meta. Zgodi se in pride takšen večer. Zato pa imamo kopico odličnih posameznikov, ki lahko vlečejo ekipo. Danes smo jih imeli dovolj za pomembno zmago. Zavedali smo se, da ne bo lahko, saj ima San Antonio dobro ekipo, ki je doma posebej nevarna. Odpisane ekipe so v končnici sezone vselej zelo nevarne. In ker je šlo za teksaški obračun, je vedno nepredvidljivo," je za ESPN še dodal 25-letni Ljubljančan, ki je opazil še nekaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Takšne tekme še pred kratkim ne bi dobili. A to je sedaj druga ekipa in veseli me, da znamo uspešno pripeljati takšne dvoboje v naš prid. Zavedamo se, da v tej fazi tekmovanja vsaka zmaga šteje dvojno," je še dodal prvi zvezdnik Dallasa, ki se je podpisal pod 18. trojni dvojček v sezoni in s tem zrušil svoj osebni rekord po tovrstnem dosežku. 

Kyrie Irving in Luka Dončić sta bila vnovič najboljša strelca Dallasa.
Kyrie Irving in Luka Dončić sta bila vnovič najboljša strelca Dallasa. FOTO: AP

"Oscar Robertson je edini košarkar v zgodovini lige NBA, ki je v svojih prvih šestih sezonah igranja vsako leto dosegel najmanj osem trojnih dvojčkov," je še opazil ESPN, kar pa ni preveč vznemirilo "skromnega" Dončića. "Pustimo statistiko za nocoj. To je nekaj za vas, novinarje. Uživam v novi zmagi in v spoznanju, da smo odigrali kolektivno tekmo, kjer je vsak vgradil svoj kamenček v mozaiku. Vesel sem, da imamo odlično ekipo, ki diha kot eden," je zaključil Dončić in vnovič pohvalil Kyrieja Irvinga, ki je bil z 28 točkami sicer prvi strelec Dallasa v San Antoniu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Že nekaj tekem nas vleče v napadu. Znova je bil odličen, kar pa ni nobeno presenečenje. To počne iz večera v večer in srečni smo, da ga imamo," je z izbranimi besedami govoril o svojem soigralcu Ljubljančan, ki je z Dallasom "splezal" na sedmo mesto zahodne konference. Že šesto pa prinaša neposredno uvrstitev v končnico. 

Dončić in Irving vs San Antonio
Dončić in Irving vs San Antonio FOTO: Sofascore.com

"Vsaka tekma in vsaka zmaga odslej šteje dvojno. Vemo, kaj želimo, in naredili bomo vse, da se dokopljemo končnice že po rednem delu. Zahtevno bo, saj ima enake načrte še kar nekaj ekip. Smo v dobrem tekmovalnem tonusu in velja ohraniti takšno miselnost na naslednjih tekmah," je zaključil zlati slovenski košarkar. 

Luka Dončić in Victor Wembanyama med teksaškim obračunom
Luka Dončić in Victor Wembanyama med teksaškim obračunom FOTO: AP

Izid, liga NBA, redni del:          
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 107:113 (30:38, 26:27, 28:26, 23:22)
Luka Dončić 18 (6:27 iz igre, 2:11 za tri, prosti meti 4:5, 10 skokov, 16 podaj in 4 izgubljene žoge v 40 minutah).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sailer2
20. 03. 2024 21.06
-1
v SLO imate pravo borbo z duhovi 😂
olimpijaolimpija
20. 03. 2024 11.44
Tudi Luka lahko ima slab dan ampak nič za to... bravo Luka!
Podlesničar
20. 03. 2024 11.31
-4
MVP 😂 😂 😂 Najbolj overrated igralec v ligi
Amor Fati
20. 03. 2024 10.44
-6
Samo v NBA lahko košarkar zmeče stran toliko metov, pa je še vedno veliki zvezdnik. Cirkus liga s samimi cirkusanti. Večji zvezdnik kot si, več prostora imaš za igranje svoje igre in nabijanje statistike, medtem je pa prispevek ostalih povsem odvisen od tvoje dobre volje.
Ivar The Boneless
20. 03. 2024 10.57
+0
Rna tekma pa ste se trolčki že ppjavili 🤣
lokson
20. 03. 2024 11.15
+1
16 realiziranih asistenc. Brihta kavčarska, se ti sanja koliko točk je to.
BELAN
20. 03. 2024 11.43
+1
Daj en evropski klub igrat v cirkus ligo...povozijo ga...ne piši bedarij
športnik66
20. 03. 2024 10.07
-2
Strelske vaje našega Luke....res porazna statistika... od 27 metov le 6 uspešnih...res slabo...:(
Ivar The Boneless
20. 03. 2024 10.57
+2
In? A takrat se pa ne oglašaš, ko ima 60% met?
Panter 63
20. 03. 2024 09.58
+3
Cudno mu da so zmagali a on samo zabil 18 pik. Saj tudi ostali imajo kaj pojma o kosarki.
Ivar The Boneless
20. 03. 2024 08.17
+5
Ppglejte si ta lob za DJJ. Uf. Bravo Dallas, postajajo dobra ekipa.
25petelinov
20. 03. 2024 08.06
+13
16 asistenc! Neverjeten pregled nad igro.