Košarka

Dončić v intervjuju za evroligaško stran: Bil sem rojen, da igram košarko. To je darilo

Madrid, 12. 10. 2017 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luka Dončić po izvrstnih predstavah na Eurobasketu in dobrem začetku nove sezone v dresu madridskega Reala ni mogel zbežati povečanemu medijskemu zanimanju. Tako so ga pred mikrofon povabili tudi možje uradne spletne strani evrolige. Zaupal jim je, da je bil preprosto rojen, da igra košarko. "To je darilo," je še priznal.

Dončič pravi, da bolje igra, ko ne razmišlja kako in kaj.
Dončič pravi, da bolje igra, ko ne razmišlja kako in kaj. FOTO: Aljoša Kravanja

"Preprosto sem bil rojen, da igram košarko. Res je, da moraš igrati košarko z možgani. Moraš biti pameten in potegniti pravo potezo. To je zelo pomembno. Toda zame je to naravno. Toda resnično ne razmišljam preveč o pravih potezah ob pravem času. Bolje igram takrat, ko ne razmišljam o takšnih stvareh, kot so, kaj če naredim to, kaj če zgrešim ta met," je slovenski vsestranski branilec, ki je kot najmlajši košarkar v zgodovini osvojil evroligaško nagrado vzhajajoče zvezde, povedal v pogovoru za spletno stran tekmovanja. "Ko razmišljaš preveč, ne igraš tako zelo dobro. Ko ne razmišljaš, lahko uživaš in igraš košarko. Tako je bolje in mislim, da so moje najboljše predstave prišle takrat, ko sem le užival,'' je še pristavil zgolj 18-letni slovenski junak z zadnjega Eurobasketa, kjer je bil uvrščen tudi v idealno peterko prvenstva. 

Pravi, da ga pritisk na parketu ne skrbi. "Ne verjamem, da bom imel več pritiska. Vsi me sprašujejo, če čutim pritisk, toda jaz odgovarjam: 'Ne, to je zgolj igra. Igra košarke.' Kot sem že rekel, bil sem rojen, da igram in obožujem igrati košarko. Imam rad šport in ni pritiska, ko počneš stvari, ki jih imaš rad," je obelodanil Dončić. 

Sin strokovnega komentatorja Kanala A Saše Dončića priznava, da v svetu slave vendarle ni vse rožnato. "Marsikatero stvar bi lahko naredil narobe. Ko postaneš malce bolj znan, se to lahko zgodi. Toda vem, da moram ostati trdno na tleh in nadaljevati na tej poti. Trening, trening, trening, trening ves čas. In seveda pomembne stvari, kot so dobro jesti," je razkril eden glavnih kandidatov za številko 1 na prihajajočem naboru lige NBA. "Lepo je videti ljudi, ko govorijo lepo o tebi, toda temu ne skušam dajati veliko pozornosti, saj se moram osredotočati na košarko in mojo ekipo. Real Madrid je najboljše mesto zame ta trenutek, na kar sem zelo ponosen in srečen, da sem tu," je skromno pristavil o morebitnem hitrem odhodu v ligo NBA.  

Pritiska ne čuti, ker na igrišču uživa. In to je zanj najpomembneje.
Pritiska ne čuti, ker na igrišču uživa. In to je zanj najpomembneje. FOTO: Fiba

Ker že od 13. leta starosti živi v Madridu, mu veliko pomenijo tudi obiski njegove družine in prijateljev. Pravi, da ima prave prijatelje, s katerimi se njihov medsebojni odnos kljub slavi ni spremenil: "Najpomembnejša stvar je recimo, ko gremo na večerjo, mogoče bi veliko ljudi mislilo, da moram vse plačati, ker zaslužim veliko denarja. Toda nikoli ni tako, vedno si delimo in to je zelo pomembno. Sem le en prijatelj več. Nihče ni drugačen. Šalijo se z mano, igramo se med seboj in vsi smo enaki. Ne jemljejo me drugače kot preostale in tako veš, da so pravi prijatelji," je zaključil Dončić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saturnsky23 saturnsky23
13. 10. 2017 19.28
+0
Dejmo že enkrat, tudi POPtv povedat spoznat, da v Evropi košarka ne bo nikoli med prvimi športi. Doli v ZDA je to divjanje, tudi verjetno zaradi večje splošne agresivnosti, napadov, na prvem mestu. Tukaj v Evropi ne bo nikoli, tudi zaradi maloštevilnosti ekipe in odigravanje na majhnem prostoru. V Evropi se ne bo košarka nikoli približala nogometu.
mejacrnikal
13. 10. 2017 17.01
+0
Neverjeten je,bravo Luka!!
AlanTuring
12. 10. 2017 12.48
+8
Že sedaj je eden izmed boljših Evroligaških igralcev, ima vse, razen hitrosti (ja tudi šut ima). Ima pa težave z zelo agresivno obrambo, ko pride takšna ekipa je malo težje.. za svoja leta je zelo močan (za razliko od drugih 18 letnikov) in tudi zaradi tega lahko normalno igra s starejšimi. Zanj pa je bolje, če ostane v Evropi in ne sili v NBA. To mu je tudi oče svetoval, da NBA ne bo nikamor pobegnila in, da naj gre tja kot izdelan igralec, ki bo imel za sabo 2-3 kvalitetne sezone v Evropi. Če bo poslušal očeta ne vem. Verjamem, da če se bo tako razvijal, da bo pri 20-ih zrel za NBA. Nima tiste hitrosti in eksplozivnosti kot v NBA. Je pa res dober v skoku ! Dončić ima po moje ravno na položaju PG potencial. Zanj najbolje, da gre v NBA k neki ekipi, ki se na novo sestavlja. Tam bi dobil minute in občutek za NBA igro. Čez nekaj let pa prstan, upam.
batom@pinkponk.com
12. 10. 2017 12.31
-5
Igraj potem in ne lupetaj
general99
12. 10. 2017 11.44
-19
Ti si rojen za tekoci trak. ...
Mali medo
12. 10. 2017 12.13
+7
jonbonslon
12. 10. 2017 12.36
+5
neli,nulo ne moreš kupiti....niti z drobižem...
general99
12. 10. 2017 13.07
-10
User416781
12. 10. 2017 13.16
+6
Ko govorimo o denarju, ne mislimo tistega, s katerim se igra monopoli...
general99
12. 10. 2017 14.09
-5
krnekilojz
12. 10. 2017 17.32
+1
general je jezen, ker so njegovi v finalu šli lepo na kolena in malo zapeli v Slovenski mikrofon, potem so šli pa na vse štiri in so ga še fasali.