Košarka

VIDEO: Real zanesljivo na zaključni turnir, Dončić znova najboljši posameznik proti Darušafaki

Istanbul, 28. 04. 2017 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji madridskega Reala so se uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice v letošnji sezoni Evrolige. Kraljevi klub se je na zaključnem turnirju, ki bo letos potekal v Istanbulu, pridružili Fenerbahčeju in moskovskemu CSKA-ju. Real je na četrti tekmi z 89:78 v gosteh premagal Darušafako in se skupnim izidom 3:1 uvrstil ne sklepno dejanje. Luka Dončić je dosegel 11 točk, 5 skokov in 7 asistenc, ter bil z indeksom 21 najboljši posameznik srečanja.

Na četrti tekmi četrtfinala Evrolige so košarkarji madridskega Reala v gosteh z premagali Darušafako in dvignili vstopnico za zaključni turnir, ki bo letos potekal v Istanbulu. V četrtfinalni seriji, kjer se igra na tri dobljene tekme, se je Darušafaka dobro opirala najboljši ekipi rednega dela in celo slavila na drugi tekmi v Madridu in takrat slovenskega bisera Luko Dončića celo spravila v jok. Toda kraljevi klub na dveh gostujočih tekmah ni ponovil napake in se s skupnim izidom 3:1 zanesljivo prebil na finalni turnir, kamor sta že uvrščena domači Fenerbahče in branilci naslova, moskovski CSKA. 

Luka Dončić je bil znova najboljši posameznik kraljevega kluba na tekmi z Darušafako.
Luka Dončić je bil znova najboljši posameznik kraljevega kluba na tekmi z Darušafako. FOTO: Twitter

Dončić je že na tretji tekmi vso jeze stresel nad nasprotnika in bil tretjič v karieri proglašen za najkoristnejšega igralca kroga v Evroligi, je tudi na četrti tekmi pustil viden pečat na parketu, kjer je prežival skoraj trideset minut. Ob zmagi galaktikov je prispeval 11 točk, 5 skokov in 7 asistenc, ter bil z indeksom 21 znova najboljših posameznik tako svoje ekipe, kot tudi srečanja. Pri domačinih je bil daleč najbolj razpoložen Brad Wanamaker, ki je nasprotnik nasul 25 točk in bil z indeksom 20 tudi najboljši posameznik svojega moštva. Veliko bolj ekipno pa so igrali Španci, saj so poleg Dončića dvomestna število točk dosegli še Anthony Randolph (15), Jaycee Carroll (12), Sergio Llull (17) in Trey Thompkins (15). "Dosegli smo tisto, kar smo si pred začetkom sezone tudi želeli, vendar nismo še ničesar osvojili," je po koncu tekme dejal slovenski košarkarski biser, ki je znova ob svojem imenu videl napis MVP. 

Zadnjega potnika na turnir najboljše četverice pa bo dal obračun med ekipama Olympiakosa in Anadolu Efesa, kjer so Grki na četrti tekmi slavili s 74:62 in izsilili odločilno peto tekmo. Na gostovanju je blestel grški veteran Vassilis Spanoulis, ki je dosegel 18 točk. Grki so si zmago priborili z izjemno zadnjo četrtino, katero so dobili z 19:8. Zmagovalca dvoboja v polfinalu čaka CSKA,  Real pa se bo v polfinalu pomeril s Fenerbahčejem, ki ga vodi legendarni Željko Obradović

Izida:
Darušafaka Istanbul - Real Madrid 78:89 (21:24, 17:21, 20:27, 20:17)
Real Madrid se je s skupnim izidom 3:1 uvrstil na zaključni turnir četverice

Anadolu Efes - Olympiakos 62:74 (21:14, 17:21, 16:20, 8:19)
Izid v seriji je izenačen na 2:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
29. 04. 2017 10.59
+2
Vamos RM!!!Vamoosss Lukaaa !!!!