Košarka

VIDEO: Goran Dragić: Smo mlada ekipa in zmage bodo zagotovo prišle

Philadelphia, 22. 11. 2016 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipi Miami Heat v severnoameriški košarkarski ligi NBA na začetku sezone ne gre vse po načrtih. Goran Dragić in soigralci so v trinajstih tekmah na začetku letošnje sezone zgolj štirikrat slavili in kar devetkrat izgubili. Kapetan slovenske reprezentance se zaveda, da je ekipa zelo mlada in v fazi prenove in če bodo tako naprej nadaljevali, bodo temu tudi sledili dobri rezultati.

Ekipa Miami Heat je na začetku letošnje sezone lige NBA v nekoliko slabši formi. Na trinajstih tekmah so zgolj štirikrat slavili in se nahajajo na dvanajstem mestu vzhodne konference, kar je zaenkrat štiri mesta za pozicijo, ki še kot zadnje vodi v končnico.

Celoten pogovor z Goranom Dragićem si boste lahko ogledali v večerni oddaji 24ur. Prispevek o kapetanu slovenske reprezentance bo predvajan v športnem delu informativne oddaje.

Pomemben člen mladega moštva iz Floride pa je tudi Goran Dragić, ki je v letošnji sezoni postal pravi vodja na igrišču, saj je v mladem moštvu eden iz med najbolj izkušenih na parketu. Kako pomemben člen ekipe je Goran, se je poznalo na zadnjih tekmah, ko je bil zaradi poškodb primoran počivati, Miami pa je v tem času nanizal kar nekaj porazov. Ko pa se je Slovenec vrnil, je Miami dobil dve od treh tekem, Dragić pa je bil za nameček še najboljši posameznik na parketu.

Goran je v letošnji sezoni že utrpel poškodbo gležnja, kar se je tudi poznalo na igrah Miamija.
Goran je v letošnji sezoni že utrpel poškodbo gležnja, kar se je tudi poznalo na igrah Miamija. FOTO: AP

Goran kljub vsemu ostaja skromen in svoj dobrih predstav ne prepisuje sebi, ampak zgolj ekipi. "Na začetku sezone smo imeli res težek urnik, najtežji urnik od vseh ekip. Igrali smo proti ekipam, ki so zelo dominante in smo veliko tekem izgubili z majhno razliko. Sedaj igramo malce lažje, proti ekipam, ki so mogoče v sredini lestvice. In mislim, da bomo nanizali kar nekaj zmag," je za 24ur povedal organizator igre pri ekipi Miami Heat. Je pa Goran tudi priznal, da se močno pozna odsotnost dveh zvezdnikov ekipa, Dwyanea Wadea in Chrisa Boha, ki sta pred začetkom sezone zapustila Miami. Wade je nov izziv našel pri Chicago Bullsih, Bosh pa je moral karieri predčasno končati zaradi velikih težav s poškodbam. "Zelo se pozna njuna odsotnost. Kaji imamo drugačne igralce, drugačen sistem. Ampak vsi razumemo, da je to del posla, del lige. Konec koncev smo vsi profesionalci in moramo trdo delati. Imamo zelo mlado ekipo, ki še pridobiva izkušnje," je še dodal kapetan slovenske reprezentance.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
22. 11. 2016 16.34
-3
hragichi proti lolimpiji ziher lahko vsako tekmo zmagate pa to