Košarka

Dragić dobil dovoljenje lige NBA za nastop na EP

Ljubljana, 25. 06. 2013 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dobra vest za navijače slovenske košarkarske reprezentance je, da je igralec Phoenix Suns dobil zeleno luč lige NBA za nastope na evropskem košarkarskem prvenstvu, ki ga bo septembra gostila Slovenija. KZS je ligi NBA plačal odškodnino.

Goranu Dragiću je liga NBA prižgala zeleno luč za nastop na EuroBasketu 2013, ki ga bo gostila Slovenija, Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je namreč že uredila zavarovanje Dragićeve pogodbe. To je bil eden izmed pogojev Dragićevega delodajalca za nastop na EP, saj mora igralec s pogodbo v ligi NBA, ko nastopa v reprezentančnih akcijah, imeti urejeno zavarovanje. Slab mesec pred začetkom priprav slovenske izbrane vrste je KZS zavarovalnino za Dragića že uredil. Tako se košarkar lahko udeleži priprav reprezentance in zaigra na domačem EuroBasketu, so sporočili iz KZS.

Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc, je povedal: "Liga NBA nam je sporočila, da je na račun prejela odmerjen znesek zavarovalnine za slovenskega reprezentanta Gorana Dragića ter Košarkarski zvezi Slovenije hkrati poslala uradno potrdilo, da igralec moštva Phoenix Suns brez težav lahko nastopi na EuroBasketu 2013. Pri Benu Udrihu bomo zavarovanje urejali pozneje, saj je trenutno še brez pogodbe, vsi košarkarji, ki igrajo v Evropi, pa so del posebnega zavarovalnega programa FIBA Europe, pri katerem bo vse urejeno nekaj dni pred začetkom letošnjih priprav. Pri igralcih, ki si kruh služijo na stari celini, ni ovira, če se brez pogodbe, saj se lahko zavaruje njihova zadnja podpisana pogodba."

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: Reuters

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dohhhh
26. 06. 2013 03.01
+6
Će bo še Boki igral kot on to zna bo super, ampak C in PF huh tam poleg Lorbka ne vidim nekoga, ki bi lahko konkretno blestel... Begič je povprečje, Vidmar na prostih še bazen fali in je celo slabši od Shaqa v tem elementu, potem PF Murič nič posebnega in premali in premalo izkušen, Slokarja pa gravitacija dol drži, bi lahko malo shujšal. C in PF pozicijam se bo moralo po domače rečeno kakat da kaj dosežem ob predpostavki da Gogi in Boki svoje delo opravita tako kot se pričakuje.
Sandzak_u_srcu
25. 06. 2013 17.07
+48
Super novica! Gogi je motor ekipe, igra s srcem za svojo drzavo, za razliko od drugih, od katerih se je pricakovalo da bi krvaveli za slo grb! So pa zato tu drugi igralci, ki niso po narodnosti slovenci, pa se bodo vseeno borili za drzavo, ki jim je omogocila taksno zivljenje, in pa ostali slo sinovi, ki se bodo borili za slo grb. Skupaj do medalje!