Košarka

Dragić in soigralci v gosteh 'stopili na mino'

Charlotte, 24. 04. 2016 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Charlotte Hornets je v domači dvorani v prvem krogu končnice košarkarske lige NBA premagala Miami Heat s 96:80. Miami, zanj je v slabih 29. minutah slovenski reprezentant Goran Dragić dosegel 11 točk, sedem skokov in štiri podaje, sedaj vodi z 2:1 v zmagah.

Poleg Charlotte je na vzhodnem delu lige doma zmagala tudi ekipa Indiana Pacers, ki je ugnala Toronto Raptors s 100:83 in izid v zmagah izenačila na 2:2. Na zahodnem delu so igralci Dallas Mavericks doma izgubili z Oklahomo City Thunder s 108:119 ter jih po zaostanku z 1:3 v zmagah le še en poraz loči od izpada, košarkarji Portland Trail Blazers pa so s 96:88 ugnali Los Angeles Clippers in vodijo z 2:1 v zmagah.

Goran Dragić in soigralci v seriji še naprej vodijo z 2:1 v zmagah.
Goran Dragić in soigralci v seriji še naprej vodijo z 2:1 v zmagah. FOTO: AP

Igralci Hornets, lastnik je legendarni Michael Jordan, so ob polčasu vodili le s petimi točkami razlike, v nadaljevanju pa igralci Miamija skoraj sedem minut niso zadeli niti točke. Domači so v tretjem delu z delnim izidom 18:0 povedli z 71:53 ter praktično odločili dvoboj, na katerem so dosegli prvo zmago v končnicah v štirinajstih letih. Šest igralcev gostiteljev je doseglo dvomestno število točk, največ, 18, Jeremy Lin.

Eno več je na drugi strani zbral Luol Deng, Dwayne Wade jih je dodal 17, Hassan Whiteside pa 13 in 18 skokov. "To je serija na štiri zmage, kljub prejšnjim visokim zmagam smo vedeli, da so močno moštvo in da bodo prej ali slej imeli tudi zelo dobro predstavo. Zavedali smo se tudi, da jih ne bomo mogli zaustaviti na vsaki tekmi in tokrat so nam odgovorili," je ocenil Deng.

Damian Lillard je z 32 točkami vodil Portland Trail Blazers do prve zmage v seriji z Los Angelesom. Russell Westbrook je za Oklahomo dosegel dvojni dvojček (25 točk, 15 podaj), Kevin Durant (19 točk) pa je bil izključen manj kot minuto pred koncem, ko so sodniki kot nameren prekršek ocenili njegov poskus blokade branilca Justina Andersona, ko je namesto žoge tekmeca lopnil po glavi. Zgodovina je proti Dallasu, saj je le devet ekip v zgodovini po zaostanku z 1:3 napredovalo v naslednji krog. V Indianapolisu se je izkazal francoski center Ian Mahinmi z 22 točkami, desetimi skoki in petimi podajami.

Trener Golden State Warriors Steve Kerr je po zadnjem treningu objavil, da bo lahko kapetan prvakov in najkoristnejši igralec lige Stephen Curry po poškodbi zaigral že na naslednji tekmi v noči na ponedeljek po slovenskem času. Pred tem je izpustil drugo in tretjo tekmo prvega kroga s Houstnom. Slednji je dobil tretji dvoboj in znižal zaostanek v zmagah na 1:2.

Izidi:
- vzhodni del:
Indiana Pacers - Toronto Raptors 100:83
(izid v zmgah izenačen na 2:2)

Charlotte Hornets - Miami Heat 96:80
(Goran Dragić 11 točk, 7 skokov, 4 podaje v 28:38 min. za Miami)
(Miami vodi z 2:1 v zmagah)

- zahodni del:
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 108:119
(Oklahoma vodi s 3:1 v zmagah)

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 96:88
(Los Angeles vodi z 2:1 v zmagah).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.