Košarka

VIDEO: Dragić v Clevelandu nerazpoložen

Cleveland, 29. 11. 2017 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski košarkarski as Goran Dragić se po nekaj odličnih predstavah tokrat na gostovanju v Clevelandu ni posebej izkazal. Pri porazu njegove ekipe Miami Heat s 97:108 je MVP letošnjega evropskega prvenstva v 23 minutah, ki jih je preživel na igrišču, dosegel le sedem točk, od tega je dve prispeval iz igre, pet pa iz prostih metov.

Ljubljančan Goran Dragić je z metom za dve točki poskusil le petkrat, zgrešil dve trojki, v statistiko pa vpisal še dva skoka, štiri asistence in eno ukradeno žogo. V njegovi ekipi je bil z 21 točkami najučinkovitejši Dion Waiters, toliko jih je na drugi strani dosegel prvi zvezdnik tekme LeBron James, ki je bil zaradi dveh tehničnih napak celo izključen. Obračun v Clevelandu je bil tudi nekoliko nostalgično obarvan, predvsem zaradi dejstva, ker sta James in Dwayne Wade še pred leti zastopala barve floridske ekipe in z njim dvakrat slavila v ligi NBA v letih 2012 in 2013, Wade pa je bil član zmagovite zasedbe tudi iz leta 2006, ko je Miami vodil legendarni Pat Riley. "Vselej mi je nenavadno, ko vidim svoje nekdanje varovance v drugih ekipah. Za delček sekunde na dan privrejo spomini in se vrnem v preteklost, a to je tudi vse. Oba igralca zelo spoštujem, vselej sta stremela k zmagam, njuna celotna kariera je tako naravnana," je v zvezi s tem med drugim dejal strateg Miamija Erik Spoelstra. Cleveland je po 14 zmagi v tej sezoni napredoval na tretje mesto na lestvici, medtem ko je Miami z izkupičkom desetih zmag in porazov na devetem mestu vzhodne konference.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

Na sporedu so bile še štiri tekme, kar tri od njih pa so se končala z zmagami gostujočih zasedb. Phoenix je slavil v Chicagu s 104:99, Washington v Minneapolisu z 92:89, Milwaukee v Sacramentu s 112:87, poleg Clevelanda pa je edino domačo zmago dosegel Utah, ki je zanesljivo premagal Denver s 106:77. V vetrovnem mestu so blesteli Devin Booker, T.J. Warren in Alex Len. Prvi je bikom nasul 33, drugi 25 točk, tretji pa je pobral svojih rekordnih 18 žog pod obema obročema. Junak dvoboja v Minnesoti je bil Otto Porter Jr. z 22 točkami, za prepričljivo zmago Milwaukeeja v kalifornijski prestolnici pa si največ zaslug lasti temnopolti Grk Giannis Antetokounmpom, ki je dosegel 32 točk, od tega kar 19 v tretji četrtini. Utah je zanesljivo opravil z Denverjem, najbolj učinkovit je bil Derrick Favors s 24 točkami.

Izidi:
Cleveland Cavaliers - Miami Heat             108:97
Chicago Bulls - Phoenix Suns                  99:104
Minnesota Timberwolves - Washington Wizards   89:92
Utah Jazz - Denver Nuggets                   106:77
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks            87:112

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.